Sari la conținut

Viața Cotidiană – Un Spectacol Continuu

Spectacolul Vieții Cotidiene, Viața Cotidiană, viața de zi cu zi, spune-ți-i cum vreți

În primul articol am rămas dator cu o explicație – care-i faza cu viața cotidiană sau cu Spectacolul Vieții Cotidiene. Știu, mulți dintre voi ar spune ca sună un pic a interogatoriu polițienesc.

Am ales titlul Spectacolul Vieții Cotidiene poate și pentru că am făcut 4 ani actorie, dar cred că decisiv a fost Domnul Erving Goffman cu cartea omonimă blogului meu. De ce susțin continuu că sunt fascinat de aceasta?

Fiecare dintre noi avem câte un rol bine stabilit în viața cotidiană, deși nu prea ne dăm seama de acest lucru. Dacă vorbesc în sens filosofic și sociologic, omul este un animal rațional, curios și social, din punct de vedere filosofic. Din punct de vedere sociologic, omul este rațional, dar este și actorul social al vieții sale. După mine, acest actor social pe care-l interpretăm este atât curios, cât și social. În unele cazuri, mai putin rațional.

Îmi place că acest actor se diferențiază prin eliminarea măștilor zilnice, a clișeelor și tertipurilor. Actorul social este întocmai realitatea socială – adicătelea se interpretează pe sine în viața cotidiană.

Da, suntem reali, nu ne prefacem că facem și nu ne prefacem că suntem așa cum suntem.

În acest blog tocmai asta voi urmări: să dau oamenilor realitatea de care uneori se îndepărtează și sa facem parte din spectacolul la care asistăm în fiecare secundă, minut, oră, zi, lună, an, și lista poate continua la nesfarșit. Bine, fie, poate doar până la moarte :). Dar mai încap mici discuții și aici, discuții care merită tratate într-o altă postare. 🙂

Așadar, Spectacolul Vieții Cotidiene este sau ar trebui să fie o parte din viața cotidiană pe care o trăiți. Restul nu e istorie, restul sunt articolele de pe blogul ăsta. 😀

Să ne citim cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: