Vânătoarea scaunelor și avalanșa crucilor în mijloacele de transport.

Vânătoarea scaunelor în metrou și a-ți face cruce din minut în minut a devenit ceva obișnuit și la ordinea zilei pentru preistoricii cu parfum scump de naftalină din mijloacele de transport în comun.

E ca un reflex și ca un task pe care-l au de îndeplinit în fiecare zi. Daca nu vânează scaunul, asta însemnând să te dărâme sau să te dea la o parte cu bastonul, fac scandal. Nu o dată mi-a fost mirarea ca o doamnă sau domn, de vârsta a 3 a, sinonimă cu era glaciară, să facă un tămbălău mai mare ca la nunțile de țigani din cartierele “colorate” ale Bucureștiului. Înjurând ca la ușa cortului, ceea ce e un pic în contrast cu avalanșa de cruci când trec pe lângă biserici, fac tot posibilul să-și redobândească tronul bine meritat.

Ok, haterii mă vor înjura vehement. “Nu respecți oamenii bătrâni!” Și pe alocuri  vă dau dreptate.

Dar nu pot sta neputincios când văd penibilul situației. Cu o mână te dau la o parte (chiar mi s-a întâmplat) cu o alta se închina. Și chiar nu înțeleg și am enigma asta: De ce la orele dimineții metroul sau R.A.T.B-urile sunt pline de entitățile preistorice ce-și etalează care mai de care căruciorul de mers la piață și mireasma de naftalină, parfum ieftin și ceapa de la gustarea de dimineață.

Spectacolul Vieții Cotidiene este un deliciu absolut.

3 comentarii la „Vânătoarea scaunelor și avalanșa crucilor în mijloacele de transport.”

  1. Iti propun un experiment,du te sambata dimineata sa mergi cu orice mijloc de transport in comun vrei tu,dar sa duca spre o biserica/catedrala si sa se intample asta undeva la ora 7:30-8:00…daca inca te mira dinozaurii care se duc sa studieze pretul pietii,sa -si laude nepotii care “nu-s ca acesti tineri nerespectuosi” peste care dau ei si sa -si cumpere cate o singura ceapa,rosie si cartof..pentru ca na..tre sa fie proaspete si nu stiu de ce..ei cred ca fac economie sau ceva cumparand cate una in fiecare zi si nu trei,o data la trei zile..in fine…du -te si vei fi impresionat de multimea de cosulete din care rasare coliva,o sticla de vin si pachetele pentru pomana,sa mergi cu un asemea autobuz,este o adevarata aventura,daca ai noroc ,primesti si ceva de mancare si niste vin,ca intra bine de dimineata.si asculta minunatiile care sunt scoase pe gura de bunicile alea mov in cap,imbracate cu haine de pe vremea in care erau ele fecioare,care se imbraca,evident,cu o fusta verde,bluza verde si la ochii sunt fardate tot cu verde,pentru ca asa cred ele ca tre sa asortezi o vestimentatie,verdele semnificand prosperitate..ele isi atrag prosperitatea,isi improspateaza mirosul de urina cam din doua in doua ore si se considera provocatoare!!! Si chiar au dretate,nu -Mi vine sa cred,dar au dreptate,am simtit-o pe pielea mea,toate sunt provocatoare de voma!!incearca asta,n-o sa regreti

  2. Pingback: Un nou mod de a merge relaxat cu metroul! Și să stai și jos.. | Spectacolul Vieții Cotidiene

  3. Pingback: 10 reguli pentru transportul în comun (FOTO) - Cosmin Cengher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *