Vama Veche NU înseamnă droguri și seringi!

Vama Veche nu se rezumă la preconcepția și stereotipul conform cărora este plin de drogălăi care-și bagă în venă și care-și aruncă seringile pe jos.

Vama Veche nu se rezumă la oameni care ascultă muzică rock, ai fi surprins ce diversitate muzicală este. Și slavă domnului că atunci când zic diversitate muzică nu mă refer și la manele.

4 ani la rând am fost un fan înrăit al Costineștiului, știam fiecare loc și cam tot ce poți face și nu mă plictisisem de el. Toate astea până anul trecut când, într-o doară am acceptat propunerea de a merge pentru 2 zile în Vama Veche la Folk You. Am rămas foarte plăcut surprins, pentru că e cu totul diferit față de celelalte stațiuni, dar să vedem de ce este diferit.

Toată lumea trăiește cu preconcepția că Vama este o ghenă infectă plină de hipioți care se droghează și care-și aruncă seringile pe jos. Ei bine, cei care încă mai cred asta vor fi surprinși când le voi spune că se înșală amarnic.

Cum e treaba și care-i atmosfera în Vama Veche:

În Vamă lumea este super prietenoasă și parcă totul este un haos chill super plăcut.

Oamenii sunt prietenoși maxim, mâncarea este chiar bună deși este scumpă, petrecerile superbe, focul de tabără este special și unic în felul său, răsăritul îți dai răsuflarea și te lași purtat de razele ce ies din depărtare și atmosfera este una super chill.

Într-o săptămână nu am văzut nici măcar un om care să fie drogat. Nu am văzut nici o seringă și nu am văzut nici lucruri care să-mi displacă. În Vama Veche lumea bea, mult, și chiar dacă cineva se clatină este prietenul tău, te pupă și-ți spune că te iubește. Toate acestea chiar înainte să se pună pe o bordurică și să adoarmă. Ce e greșit în asta? Well, nimic..

Nu știu de unde vine preconcepția asta cu drogurile, poate de la filtrul greșit al minții pe care-l au unii, dar, dacă e să fiu sincer, în Mamaia sau în Costinești am văzut și sunt de 5 ori mai multe droguri. De 5 ori mai mulți polițiști în civil și de la Anti Drog, deci unde e Vama plină de drogați?

Nu merge în Vamă pentru că e numai muzică rock și rockeri.

Serios? Rockerii de pe bordură sau de pe plajă la focul de tabără nu cântă la chitară muzică rock. Cât despre rockeri.. Am văzut mai multe familii și mai mulți străini în Vama Veche decât am văzut în 4 ani de Costinești. Tineri cu copii, cupluri de oameni în vârstă (45-60 de ani) care dansau pe plajă și care se distrau fără preconcepții exagerate și tâmpite.

Oamenii nu sunt prietenoși și riști să te iei la bătaie cu cineva.

Ei bine, oamenii sunt atât de neprietenoși încât bei o bere cu ei și cânți o piesă folk în jurul unui foc de tabără unde ești acceptat chiar dacă nu ai interacționat niciodată cu persoanele respective. Dacă s-ar întâmpla în Costinești, din întâmplare, să fie un foc de tabără ai fi scuipat și înjurat pentru că nu ești parte din grup. Te-ai și lua la bătaie cu niște cefoși care au venit pentru Mega Discoteca Tineretului, Ring și bodegile de manele. Deci, da, oamenii nu sunt prietenoși (în alte stațiuni, în Vamă, da)

În Vamă mănânci prost.

Nu am mâncat așa bine în Costinești sau Mamaia niciodată. Singurul lucru pe care nu-l înțeleg sunt prețurile un pic exagerate la mâncare, dar mâncarea este delicioasă.

În Vamă sunt numai oameni inculți. Ai fi surpris să vezi că există biblioteci pe plajă de unde îți poți împrumuta o carte pe care s-o citești pe plajă, la cazare, pe bordură, în bar, oriunde. Peste tot se citește în Vamă, dar las detalii acestea pentru alte posturi fiindcă trebuie să vă povestesc pe îndelete.

Plaja este nașpa și murdară.

Nici aici nu prea e adevărat. Plaja este ca peste tot. Singurul lucru nou pe care nu-l vezi în alte stațiuni sunt corturile pe plaja, dar nu m-a deranjat deloc acest aspect. Cât despre plaja pustie și sălbătică dintre Vama Veche și 2 Mai tot la fel, într-un post viitor.

Nu vreau să se considere că fac lobby pentru a merge în Vamă, este alegerea fiecăruia, dar dacă vrei ceva diferit, ăsta este locul potrivit. 🙂

3 comentarii la „Vama Veche NU înseamnă droguri și seringi!”

  1. Pingback: Biblioteca din Vama Veche | Spectacolul Vieții Cotidiene

  2. Pingback: Biblioteca din Vama Veche - Cosmin Cengher

  3. Pingback: Chiar e nașpa să nu scrii o perioadă, parol! - Cosmin Cengher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *