Sari la conținut

Jurnal de trezit la 5 dimineața – Ziua 5

trezit-la-5-dimineata-ziua-5-cosmin-cengher-trezitul dimineața

Asta a fost prima zi cu productivitatea aproape de zero. Cu pierdut timpul la cafea, cu lenevit în pat după ce m-am trezit, cu văzut episodul din „Ce spun românii” cu Cabral care e în reluare de la 5 până la 6 dimineața. 😀 În schimb, ziua a 4-a a fost prima zi în care nu m-am simțit obosit deloc după trezitul dimineața, nici măcar pe la ora 18:00, după o zi plină la job.

Îți trebuie o motivație bună pentru a-ți ieși treaba asta cu trezitul dimineața

Altfel e cumplit de greu cu trezitul dimineața. Recunosc, astăzi am tras de mine destul de mult să mă pun la laptop să lucrez câte ceva, să scriu aici sau să rezolv alte task-uri pe care le aveam pe lista de „to do” de astăzi. La fel cum am mai zis, la mine principalele triggere sunt să-mi schimb stilul haotic de viață, să fiu mai productiv și să-mi încep ziua cu un boost de energie. Până acum aș putea spune că mi-au ieșit toate cele menționate. Nu e ușor, dar trebuie să fii într-o competiție cu tine.

Cam așa a fost și astăzi. Mi-am dat seama că m-am trezit degeaba dacă nu lucrez și dacă nu mă ridic din pat. Lucru care m-a făcut să mă pun imediat la laptop să lucrez. Tocmai de aceea zic că trebuie să fii încontinuu în competiție cu tine.

Ce mă frustrează, în schimb, este faptul că nu pot face sport, nu pot ieși afară la alergat dat fiind faptul că vremea nu prea ține cu mine și parcă nu aș vrea să înot prin zăpadă la -5 grade. Dar sper ca acest lucru să se îmbunătățească odată cu trecerea vremii nașpa.

În a 5-a zi nu-mi mai este greu să mă trezesc dimineața

Când am început isprava asta cu trezitul la 5 dimineața mi-era foarte frică de faptul că nu mă voi putea trezi și, crede-mă, ăsta va fi ultimul lucru de care trebuie să-ți faci griji. Cred că deja corpul începe să se acomodeze cu stilul acesta de viață. Lucru de care mă bucur maxim, gândindu-mă la ce pasăre de noapte eram. 😀

Lasă-mi în comentarii alte aspecte legate de trezitul dimineața despre care ți-ar plăcea să citești pe blog.

2 comentarii la „Jurnal de trezit la 5 dimineața – Ziua 5”

  1. Personal, ma trezesc la 5 dimineata de ani de zile, de aproape 20 de ani. Trezitul tarziu imi da o stare de vinovatie si ma scoate din ritm. Nu as concepe viata altfel, am impresia ca in felul acesta traiesc mai mult. In conditiile in care am doua job-uri, uneori mai scriu pe blog, merg la sala, deci ziua mea nu se sfarseste la ora 18, 19. Uneori, ora 24 ma gaseste treaza, pe net sau vizionand un film. Leneveala pana la 7, 8 si rasfat, doar sambata si duminica, asta daca nu cumva plec undeva la plimbare si o fac tot asa, cat mai devreme, sa evit aglomeratia, ora cand toata lumea face ochi!
    Nu e greu, nu e nevoie de motivatie, doar de dorinta si iluzia ca asa traiesti mai mult!

    1. Așa-i, dacă fac un mic rezumat la săptămâna asta, până acum, îmi dau seama că am făcut mult mai multe lucruri. Nu am reușit să ajung să adorm la ora 12, am impresia că voi fi foarte obosit a 2-a zi, dar sunt sigur că inevitabil se va întâmpla. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: