Sari la conținut

Suntem controlați la fiecare pas pe care-l facem

Îmi plimbam câinele în spatele blocului în seara asta. Când urc scările să merg către intrarea în bloc, cu capul în nori, la propriu, dau de o cameră amplasată sus, într-o laterală a ușii. Cameră care monitorizează tot ce iese și intră din bloc. Acum un an au apărut 2 camere și în bloc. Mi-a dat de gândit treaba asta.

În dulcele stil comico-tragic mă gândesc: Dacă ai nevastă, iubită, prietenă și ea să zicem că este plecată pentru câteva zile, săptămâni, luni, nu poți să aduci o alta că, bam, orice bănuială poate fi confirmată de Big Brother-ul din bloc. Lăsând caterinca la o parte, treaba este destul de gravă și nu o să intru în conspirații și alte chestiuni masonice pentru că discuția s-ar întinde foarte mult și nu este cazul.

În schimb, în fiecare zi, la fiecare pas, la fiecare telefon, navigare pe internet, la orice oră din zi sau din noapte suntem controlați! La modul serios!

La o simplă căutare pe „Goagăl”, am găsit și o lege referitoare la controlul ăsta asupra oamenilor. BIG BROTHER. Pe scurt, orice date, orice telefon, orice, orice este sub control. Nici o problemă, zic. NOT!

Ne controlează ce vorbim la telefon, o să ajungem să vorbim codat și când mergem să luăm pâine. Ne controlează tot ce facem pe net. La modu’ că dacă vrei să te relaxezi cu un picuț de pornache, ei sunt geană pe ce faci tu.

Chiar mă gândesc în același dulce stil comico-tragic: Este oare un mare centru de comandă al SRI-ului în care un nene, cu un alt nene, cu câte-o cafea în față și-o scrumieră plină, ascultă și se uită la tot ce facem noi în viața cotidiană. Și mai sunt și plătiți pentru asta? 🙂 La cât de sinistru și grotesc sună, trebuie să recunosc că mă bușește un râs groaznic.

Dar să revenim la treburi serioase. La camerele noastre care ne controlează fiecare pas pe care-l facem zilnic. În trafic sunt camere (Și cred că sunt singurele cu care sunt de acord, în unele cazuri. Sunt prea mulți tâmpiți care și-au luat carnetul pe 200 de euro), în autobuz sunt camere, în toate magazinele sunt camere, la metrou sunt camere, când mănânci sau bei o bere o cameră te privește cum savurezi cele enumerate. O să se ajungă încet să-mi pună cameră de filmat și la pișoar. (o să-mi ceară 2 lei, nu 1) Și niște distinși domni vor sta în centru de comandă pe care deja l-am descris și se vor frustra sau bucura (depinde de fiecare cât de realist este) la pulile oamenilor. Sau o să fie un centru de comandă al homosexualilor?

Jandarmii pe stadioane au oameni în civili care filmează cu niște camere micuțe de mână (cel mai probabil „însușite” de la oamenii care-au sfârșit bătuți în dubă), filmând cu ea moaca fiecărui individ care intră pe stadion. Deci nu poți să te mai simți bine nici măcar la un meci pentru că ești deja suspect. JALNIC, zic.

La bacalaureat la fel. Hai să băgăm camere, să-i speriem și să-i controlăm pe fraieri. Chiar ne iau de fraieri, jur!

O să ajungem încet, încet, dacă n-am ajuns deja, la securitatea de pe vremea răposatului cum ar zice bunică-mea. Cred că ar fi tare mândru de ce se întâmplă acum.

Sunt singurul care crede că atâta control este inutil și nu face altceva decât să instige oamenii la violență și la chestiuni nasoale?

NU NE MAI LUAȚI DE FRAIERI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: