Știi că vin sărbătorile de iarnă atunci când…

Este deja decembrie, nu că n-ați ști asta deja, dar sunt câteva lucruri care potențează toată perioada asta. Eu v-am dat în scris deja că nu sunt un mare fan al acestui anotimp “minunat”, eu unul îmi vreau vara înapoi, asta să fie clar. Stăteam și mă gândeam care sunt semnele clare pentru perioada care urmează. Nu de alta, dar e imposibil să nu le fi văzut și voi.

Dar să încep cu 2 lucruri de bine pentru perioada asta: donează 50 de lei printr-un selfie, cum altfel dacă nu alături de ING, și #ShoeBox2015 (mai multe detalii în articol). Zic că măcar putem să facem un bine.

Astea fiind spuse, sărbătorile de iarnă vin atunci când:

  • Avem luminițe în centru – aseară am trecut prin centru ca să văd și eu, ca tot românu’ responsabil, care-i duma cu această minunată atracție. Nu că aș fi vreun hater sau ceva, dar sunt cele mai nașpa luminițe pe care le-am văzut. Sunt de un kitch rar văzut pe Magheru. Parcă niște negricioși cumsecade și-au împodobit turnulețele cât să fie văzute de departe de avioane/elicoptere/păsări etc. Unde mai pui că de la Universitate înspre Romană sunt unele, iar de la Universitate înspre Unirii e cu totul altceva. Toate la fel de kitchoase.
  • Peste tot e aglomerat – bă băiatule, peste tot, puhoi de oameni care se calcă în picioare în mall-uri, pe stradă n-ai cum să treci unul de celălalt că mai toți fac poze și se hlizesc la te miri ce. Coadă la vin fiert (asta măcar ar fi partea bună din nebunia iernii), dar pe care îl aștepți atât de mult încât ți se ia.
  • Patriotismul și drăgălășenia excesivă – mă consider patriot, dar tot restul anul, nu doar de 1 decembrie. Nu mi se pare că dacă-ți pui stegulețu-n geamul apartamentului sau la geamul de la mașină te face mai român. Nu te face decât puțin mai prefăcut, zic. Ceea ce vreau să zic este că dacă ești și simți că ești român, ești tot anul și în orice altă circumstanță, nu doar atunci când e o anumită zi dedicată pentru asta.
  • Home Alone pe Pro TV – Musai, altfel nu se simte că vin sărbătorile. Dacă nu te-ai uitat la Home Alone (oricare parte) nu ești în spiritul sărbătorilor. Nu e ca și cum l-ai văzut deja de 20 de ori și te-ai cam semi plictisit de el fiindcă e un film pe care ori de câte ori îl vezi nu te plictisește. Hm..
  • Apar cerșetorii care cântă colinde – dacă ești la metrou și ești cufundat în Facebook, să nu te sperii dacă apare un negricios(ă) în fața ta cântând ceva cu Iisus, cu un copil sau un Vasilică în brațe. La o adică, dacă te gândești, de ce te-ai speria? Nu-ți vrea răul! Poate doar banii. 🙂
  • Autoritățile sunt luate prin surprindere – ca în fiecare an de altfel, să dea ăl zeu (care o fi el) să vină vreo ninsoare peste noapte sau ceva că domnii din administrația teritorială nu vor știi ce să facă. Nu e ca și cum e iarnă și ghici ce, ninge. 🙂
  • Leru-i ler și mama lu Fuego împodobește bradul – n-ai cum să scapi de astea. Te vor urmări 2 luni minim. E ca un vis urât care se tot repetă obsesiv și parcă ai fi într-un film de groază cu un scenarist un pic oligofren.
  • Bănică, Hrușcă, Tudor Gheorghe sau Fuego au concert – tradiție musai de check-uit. Mai ales cu Bănică care tot ține vreo săptămână concertele. Nu știu ce s-a întâmplat anul acesta că nu prea am văzut afișe, dar este imposibil să n-aibă. I.M.P.O.S.I.B.I.L!
  • Mamele te stresează să faci curățenie în casă – ai fi un caz foarte fericit dacă scapi de specifica tură de curățenie de iarnă. Dacă o să vezi oameni spălând geamurile, dacă o să auzi bormașini, mobilă mutată, aspiratoare la 8 dimineața, ei bine, atunci știi că vin sărbătorile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *