Sari la conținut

Startup Weekend Bucharest ajută tinerii ce vor să aibă un business

Startup Weekend Bucharest 2018

Nu aș putea spune că până acum am fost într-un mindset antreprenorial sau că am făcut ceva în direcția asta. Dar întotdeauna am avut o sete continuă de a afla lucruri noi, din cât mai multe domenii. Și, mai mult, de ceva timp tot încerc să răzbat și ideile puse pe hârtie să se transforme în ceva. Acel ceva al meu. Și asta nu pentru că e la modă să fii antreprenor. Aud tot mai des asta, dar, ce-i drept, foarte puține business-uri ajung să reziste mai mult de un an, din păcate. Încă am o problemă și o frică de a scoate acel ceva ce pe hârtie sau în capul meu e perfect. Poate că nu e, poate că nu va funcționa planul de business realizat, poate că unele lucruri nu le-am gândit și nu le-am adaptat așa cum ar trebui. Dar până nu încerc cred că nici nu voi găsi răspunsurile la toate astea. Tocmai de aceea sunt atras de a 3-a ediție a Startup Weekend Bucharest.

Startup Weekend Bucharest va avea loc în perioada 20 – 22 aprilie, la OK Center.

Între 20 și 22 aprilie 2018, la OK Center, va avea loc Startup Weekend Bucharest. În doar 54 de ore, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani vor învăța de la mentori cu experiență în diverse domenii cum să își transpună ideile de afaceri în practică, realizând un plan de business care va fi evaluat ulterior de un juriu.

În România, Startup Weekend are loc în 8 orașe: București, Cluj, Iași, Timișoara, Brașov, Oradea, Târgu Mureș și Piatra Neamț. Startup Weekend Bucharest se află la a treia ediție consecutivă și se adresează tinerilor pasionați de antreprenoriat, atât din România, cât și din alte țări. Tema evenimentului de anul acesta, “Make ideas happen!”, încurajează participanții să realizeze propria lor strategie de business, pornind de la o singură idee.

Mie mi se pare o idee foarte tare în condițiile în care în școli, unde știm cu toții cum e sistemul de învățământ, nici măcar nu s-a făcut ceva în direcția de a-i ajuta pe tineri să înțeleagă cum să pornească un business sau măcar să se gândească la așa ceva. Să nu mai vorbim de educație financiară pentru tineri că și ăsta e un alt punct sensibil. Și, pe sistem de „poate vreți să știți”, Startup Weekend Bucharest 2018 este organizat de o echipă de 12 tineri voluntari, cu expertiză în diverse domenii și pasionați de antreprenoriat. Deci cam cât de tare? 😀

Ediția din acest an a Startup Weekend Bucharest va începe pe 20 aprilie, la OK Center, de la ora 18:30. Biletele se pot achiziționa de pe site-ul Eventbrite, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook Startup Weekend Bucharest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: