Sari la conținut

Spectacolul din spatele concertului Vunk – Un nou Univers

De ce zic spectacolul și nu doar concertul Vunk este foarte probabil să vă întrebați cu toții (sau nu). Este deja cunoscut faptul că în fiecare an cei de la Vunk au un concert mare și foarte spectaculos. Vorbeam cu un prieten care îmi zicea că mă invidiază un pic pentru că merg. Asta din prisma faptului că a prins două concerte ale băieților și era perfect conștient de nebunia pe care aveam foarte curând s-o aflu din propria experiență.

Un nou univers a fost la Sala Polivalentă pe data de 7 octombrie. Nu știam la ce să mă aștept. Nu voiam nici să am așteptări prea mari, dar nici să rămân nepăsător, eram entuziast și curios. După ce a fost recitalul băieților de la Robbin and the Backstabbers (care nu-s pe filmul meu și mi s-a părut slab înspre foarte slab) aveam să aștept mult așteptatul spectacol. Așteptarea a meritat, trebuie să vă asigur asta. Fiindcă, din momentul în care filmulețul de introducere a început, am fost transpus într-o altă lume. O lume și un concept pe care cei de la Vunk le-au adus foarte mișto ambalate și povestite. Și atâta timp cât spui oamenilor o poveste, apăi, nu are ce să fie rău.

Spectacolul Un nou univers, pentru că nu pot să-i zic doar concert, a fost unul cu scântei și artificii la propriu. Nu mai pun confetti zburând prin toată Sala Polivalentă și un Cornel Ilie zburător, nu le pun fiindcă mi se pare teribil de greu să le exprim în cuvinte. Artificii ieșind din adidașii lui Cornel în timp ce el era suspendat și levita deasupra noastră. Cu o tipa care venea spre el din direcția opusă și pe care nu o vedeai. Cu baloane mari pictate de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani care se plimbau de la un om la altul. Cu artiști ce la începutul concertului aveau niște monitoare pe cap. Cu oameni care se filmau în timpul concertului și apăreau pe ecranele din spate. Cu brățări care luminau toată sala și erau sincronizate pe muzică. Ce să mai zic? Un mare spectacol. Cum nu știu dacă am mai văzut, asta dacă nu-mi dă greș memoria. 🙂

Și toate acestea calculate până în cel mai mic detaliu. Îmi place să văd munca asiduă de ceva săptămâni, poate chiar luni. Îmi place când muzica se împletește cu tot felul de lucruri de-a dreptul spectaculoase pe care, mi se pare mie, le vezi în mare parte doar la concertele Vunk.

Din punct de vedere muzical nu prea am mare lucru de zis. Nu eram un mare fan Vunk, recunosc, dar mi-a plăcut că acest concert a fost „cu de toate”. Mi-au plăcut foarte mult piesele de pe albumul nou, album care urmează să fie lansat prin 2016. Pe șcena Sălii Polivalente au urcat, în ordinea numerelor de pe microfoane, Nicole Cherry, Călin Goia, Paula Seling (cu care a cântat Across the Universe de la Beatles). Vreau să vă zic că m-a spart la modul iremediabil piesa pe care este și Călin Goia. O să fie într-un mare fel. Și când zic mare, chiar o să fie mare, jur.

Abia aștept noul album Vunk! Și ar cam fi un must să nu ratați concertul din 2016, chiar e o experiență mișto rău.

P.S: găsiți de citit și la Malaezu, Florea și Irina. Concertul este și pe youtube (nu știu dacă să zic că e de bine sau de rău, dar puteți arunca un ochi).

Sursă Foto: Dragoș Asaftei (unde găsiți mai multe poze de la concert)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: