Cum să vii la SNSPA, la cursuri, și profilor să nu le pese

Dincolo de titlu care m-ar eticheta drept un adept al articolelor de pe Vice, cam așa e în realitate la SNSPA. Dar stați să vă explic mai pe-ndelete care-i faza.

Ca mulți alți studenți în anul 3, mai și muncesc. Pentru că mi se pare că lucrurile practice le acumulezi muncind, nu la ore. Firește, am mai tot discutat subiectul ăsta aici, pe blog. Trecând pe lângă faptul că profilor nu le pasă că tu muncești și vor prezențe peste prezențe, mai vor și prezențe la cursuri. În anul 3. La curs. Și ghiciți ce, cursul e de la 7 seara până la ora 9. Adică, pe scurt, o prostie ordinară care-și spune și materie opțională. Excelent!

Vii la curs, plecând de la muncă și străbătând Bucureștiul pe ploaie și aglomerație. Ajungi, ca un student conștiincios, și profii sunt prea obosiți să te învețe ceva. Hai mai bine să prezentați voi, 2 câte 2 de parcă aș fi la grădiniță, ce ați avut de pregătit pentru acasă. Aș fi putut să stau să-mi rezolv și alte treburi la job. Sau să scriu mai mult pe blog. Sau să citesc o carte. Sau să ma uit la ceva interesant care să m-ajute. Sau pur și simplu să merg acasă și să stau.

Adevărul e că da, mi-e foarte de folos să pierd 2 ore nefăcând… nimic. Pentru că, de ce nu, SNSPA-ul are o reputație de prestigiu în rândul.. mda, ar fi interesant un răspuns, dar nu-l am. Pentru că, la cât de mare polologhie au la înscrierile pentru ciclul de licență, SNSPA-ul nu face altceva decât să te descurajeze. Nu te face decât să vii pentru o amărâtă de prezență, pentru că, “nu te băgăm în examen/ licență”.

Partea mai nasoală e că ajungi să vii doar pentru o prezență și după te întrebi de ce naiba n-ai rămas cu mare lucru după ce termini. Cu alte cuvinte, dacă vă zice cineva că la SNSPA e numai lapte și miere, te rog să-i spui că nu e chiar așa. Lucruri sunt puțin diferite.

Și da, am scris articolul ăsta când se presupunea că ar trebui să învăț ceva. În rest e ok. 😀

4 comentarii la „Cum să vii la SNSPA, la cursuri, și profilor să nu le pese”

  1. Dacă ajută la ceva din la FJSC nu-i diferit. Eu am intrat în anul 1 cu dorința de a deveni jurnalism. Mi-am dat seama că nu-i de mine, ba, mai mult, mi-am și găsit un job într-un alt domeniu și-mi place de mor ce fac. Ok, lucrez part-time, dar unele materii din programă pur și simplu nu mă interesează/nu le găsesc utile. Și, ca tine, aș prefera să nu-mi pierd două ore din viață ascultând un profesor vorbind despre ceva de care nu-mi pasă. Problema e aceeași: prezențe, prezențe, prezențe. Și dacă mai ai și tupeul de a le spune că vrei să pleci mai devreme/ajungi mai târziu/nu participi la toate cursurile pentru că ai un job, sunt lezați nevoie mare. Păi nu de asta ne pregătiți, oameni buni? Să fim profesioniști în domeniu?

    P.S: m-am întins cam mult și mi-am dat seama că o să scriu un articol la mine pe blog cu tot ce voiam să-ți scriu în comentariul ăsta.

    1. Da, știu ce zici. Problema e că ei au impresia că ne pregătesc, dar de fapt nu fac mare lucru să ne ajute în sensul ăsta. Dar aia e, trebuie să te descurci tu pentru a completa unele lucruri pe care ar fi trebuit să ți le ofere facultatea. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *