Sari la conținut

Cum m-am simțit la Serbările Zăpezii

Acum vreo săptămână jumate primeam o invitație de la Neverland să merg cu ei la Serbările Zăpezii, în Borșa, Maramureș. Adicătelea unde se agață harta-n cui. Cum îmi plac deciziile și experiențele nebunești, n-am stat foarte mult pe gânduri și bineînțeles că am reacționat aproape instinctiv cu un „Da, hai, când plecăm?”. 😀

Normal că ideea unui eveniment ce se întinde pe 2 zile nu avea cum să mă lase indiferent. Unde mai pui că era taman în Maramureș. Era cam greu să refuz una ca asta. Mai ales că evenimentul se afla la cea de-a 14-a ediție și an de an devine tot mai mișto.

Serbările Zăpezii este despre atmoferă mișto, oameni faini și locuri de poveste

Se anunțau 2 zile pline de activități care mai de care mai frumoase. Mi-am început prima zi cu o priveliște de-ți vine să uiți că stai în București și parcă, parcă ai fugi vreo 7 zile-n Maramureș.

Mă pregăteam temeinic de o urcare pe munte până la primul obiectiv pe care aveam să-l vedem. Ne-am organizat și am urcat câțiva km buni pentru urcarea pe munte. O să vă zic mai multe despre asta într-un alt articol.

Cum a fost evenimentul și ce-am făcut?

În prima zi, în timp ce noi urcam să cotropim un munte, concursurile de ski începuseră încă de dimineață. Cum să vă zic eu, la Borșa am cunoscut oameni care veneau special să schieze și să urce pe munți. Din țară, dar și de prin afară. Asta așa, dacă vă întreabă cineva unde să meargă să facă lucrurile astea, să știți că Borșa e un punct de interes.

După o masă copioasă în casă de maramureșean get-beget, aveam să mergem la scenă. Nu mi-a luat mult până mi-au căzut ochii pe niște Biciclete Pegas care parcă mă rugau să le încerc pe zăpadă. Mno, cum să zic eu, bicicleta e ca mașina, cum o vezi, cum te îndeamnă la „condus”. 😀

Înainte de concerte am avut parte de o experiență super mișto, pe care, personal, nu am văzut-o decât la Serbările Zăpezii – o coborâre cu torțele pe pârtie. O lungime de 2 km de torțe care coborau încet, șerpuit. A fost o experiență foarte mișto, pe care n-ar trebui s-o ratezi dacă mergi la următoarea ediție a evenimentului. Din ce-am înțeles, inițiativa asta de coborâre cu torțele a pornit în Borșa, acum mulți ani.

Revenind la concerte, în prima seară a fost Vanotek care ne-a încântat cu muzică foarte mișto și bine pusă, urmat de Uddi și Nicoleta Nucă. În cea de-a doua seara au urcat, pe rând, câteva ansambluri folclorice care ne-au introdus bine de tot în atmosfera zonei, dar și Adrian Sînă și Lora. Bineînțeles că n-am putut sta locului și m-am bucurat alături de localnici și turiști de muzică (chiar dacă nu e pe filmul meu muzical).

Cum m-am simțit într-o altă lume la Serbările Zăpezii

A doua zi am avut parte de o paradă mișto a gospodarilor, de expoziția canină și alte câteva tradiții ale locului. Cum să vă zic eu, n-am mai mers eu de când eram mic cu căruța, dar cu cai așa frumos îmbodobiți jur că n-am mers niciodată.

Toată lumea în straie de sărbătoare, cu cântece de sărbătoare și atmosfera corespunzătoare, cu toate fetele îmbrăcate în costum popular și flăcăii purtând cu mare mândrie cușma pe cap. Nu pot să vă zic ce sentimente mișto mă încercau. Nu știu cum să le pun colea-n cuvinte, așa că cel mai bine e să vedeți voi, pe pielea voastră, la următorul eveniment.

Serbările Zăpezii este despre oamenii mișto care fac o atmosfera pe care n-o s-o uiți prea curând. Pe bune, pentru 2 zile m-am simțit unul de-al lor, cei de la Primăria Borșa știu cum să te facă se te simți parte dintr-ai lor. Bine, asta e cumva și o caracteristică a maramureșenilor, să fie super prietenoși cu tine și să te primească cu brațele deschise.

A fost mișto rău și m-aș întoarce și mâine pentru alte câteva zile de Serbările Zăpezii. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: