Să nu mă trezești din reverie, te rog!

Vântul adie ușor clătinând frunzele vii și verzi ale copacilor care te înconjoară.

Berea rece și vocile celor din jur te trezesc din reveria de vară.

Gândul zboară la briza mării, la mirosul de sare și la nisipul fierbinte pe care abia poți să stai în picioarele goale.

Înconjurat de prieteni care te îndeamnă la socializare. Masa este plină de sticle de bere, țigări și telefoane.

Tu visezi adânc.

Gândul zboară la liniștea pe care o ai pe plaja aia pustie. Vrei să scapi, să evadezi din haosul vieții cotidiene la care fără voia ta ești obligat să asiști. Visezi la hamacul prins de cei doi arbori care dau umbră. Berea este rece, chiar lângă locul unde stau, dar mi-e prea lene să mă întind după ea. Hamacul se bălăngăne când în stânga, când în dreapta, sub propria-mi greutate. Auzi valurile spărgându-se la mal, briza mării îți inundă nările obosite, vlăguite de noxele orașului. Muzica liniștită se aude din depărtare, aici nu există urlete, claxoane, țipete, nervi, stări negative, etc.

Există liniște. Lineștea pe care o cauți în fiecare zi fără s-o gãsești fiindcă ei nu-i plac oamenii agitați.

Deschid ochii din nou și nu-mi place ce vãd. Fiecare om de lângă mine își vede doar propriul interes, râde fals și forțat la glumele celorlalți. Toți sunt agitați, într-o fugă continuă după bani, reputație, succes.

Tu-ți dorești doar un colțișor de liniște, un colțișor doar al tău fiindcă ai uitat cine ești.

Pescărușii se plimbă stingheri într-o direcție necunoscută. Libertate. Libertatea pe care o cauți și n-o găsești. Se pierd în văzduhul azuriu. Se pierd între limita dintre cer și pământ, între albastrul mării și cel ar seninătății cerului.

Deschid ochii.. Stau la lumina felinarului solitar și murdar, în răcoarea de la miezul nopții și scriu asta. Și-mi dau seama că am uitat să visăm, liberi, fără barierele pe care tot noi ni le punem.

Deschid ochii.. În freamătul și zgomotul orașului sufocant. Astazi o să uit de tot. O să mă gândesc la mine însumi, am tot uitat să fac asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *