Home Muzica Să-mi fie cu iertare, eu îmi vreau vara înapoi

Să-mi fie cu iertare, eu îmi vreau vara înapoi

by Cosmin Cengher
6 comments

Sunt născut vara, 23 în luna lui cuptor. Pe mine, dacă permiteți, trebuie să mă pui afară la 40 de grade celsius, cu berea aferentă lângă. Pe mine trebuie să mă ții în căldură, să-mi fie cald, să curgă apele pe mine. Să-mi fie cu iertare, dar sunt leu, ceea ce înseamnă că îmi trebuie atmosfera și climatul de stepă. În alte condiții nu funcționez, vara sunt fericit, cu mult chef de viață.

În momentul când soarele și căldura nu-mi mai sunt prieteni încep să devin morocănos și trist, jur. Trebuie să mă înfofolesc cu enșpe mii de țoale și tot o să-mi fie frig. Și, să-mi fie cu iertare, dar mai bine e să dai hainele jos decât să le pui pe tine. Plus că te simți și altfel, parcă e o povară inutilă pe care o port. N-are rost..

Unde să mai pun că nu mai pot să o bălănăi degeaba și să mă uite ăl Zeu (care o fi el) unde mă plantam. Și berea rece iarna e ca nuca-n perete. Nu prea intră așa oricum și oricât. Adică, ceea ce vreau să zic este că vara ai și alt apetit la partea asta de “răcoritoare”, lucru perfect normal de altfel. Plus că eu sunt o mini pasăre noctură, dar nocturnul acela frumos din zilele de vară, când se întâmplă să te întorci acasă când deja se luminează de zi. Amu, se întunecă la ora 5 de zic că e 11 noaptea și mi-o dă pe somnolență nasoală. Tristuț..

Pe de altă parte, nu-s deloc omul sportului de iarnă. Bă, dar deloc! Dacă mă întrebi ce fac iarna, aș răspunde simplu: hibernez. Și asta e o altă problemă, fiind foarte haos (în unele momente :)) ) cum și unde îmi mai manifest eu energia? Problema mea majoră fiind vremea de afară, amu, ziceți voi ce naiba aș putea face?

Mă, măcar de ninge, să ningă mult, atât de mult încât să nu pot ieși din casă că mi-ar trebui sanie. Serios vorbesc, ori o dă de se închid toate, ori să n-o dea deloc. Acum nu săriți cu înjurături pe mine. 😀

Concluzia este una destul de tristă, vara e departe și eu o vreau mai repede. Știu că iarna nici nu și-a intrat bine în drepturi, tocmai asta-i și buba aia mare, că mă gândesc la ce e mai rău. Trebuie să mă înarmez cu cărți bune, ceai și filme/seriale.

Voi ce faceți iarna?  Cum și cât de greu treceți prin ea?

Vibe-ul e ăsta.. :))

 

 

 

S-ar putea să-ți placă

6 comments

April 25 noiembrie 2015 - 9:48

La mine nu-i chiar așa de grav, având în vedere că nu suport căldura. Nu mă încântă frigul și vremea mohorâtă, dar tot mi-e mai bine decât atunci când simt că mă topesc și mă iau toți nervii de căldură. :))

Reply
Cosmin Cengher 25 noiembrie 2015 - 9:53

Dap, pe mine ma iau nervii la frig, dar inteleg :)))

Reply
Știi că vin sărbătorile de iarnă atunci când… | Spectacolul Vieții Cotidiene 2 decembrie 2015 - 20:00

[…] v-am dat în scris deja că nu sunt un mare fan al acestui anotimp „minunat”, eu unul îmi vreau vara înapoi, asta să fie clar. Stăteam și mă gândeam care sunt semnele clare pentru perioada care […]

Reply
Știi că vin sărbătorile de iarnă atunci când... - Cosmin Cengher 6 ianuarie 2016 - 13:29

[…] v-am dat în scris deja că nu sunt un mare fan al acestui anotimp „minunat”, eu unul îmi vreau vara înapoi, asta să fie clar. Stăteam și mă gândeam care sunt semnele clare pentru perioada care […]

Reply
ana maria 6 ianuarie 2017 - 12:17

Parca m-ai descris pe mine:D
Si eu vreau sa vina vara repede de tot…sa fie 45 de grade,suc rece,inghetata,la plaja ore intregi,mare,plimbari,bronz,haine putine..raiul pe pamant:x

Reply
Cosmin Cengher 6 ianuarie 2017 - 13:08

Perfect de acord cu tine, Ana. 😀

Reply

Leave a Comment

Acest site utilizează cookie-uri! Te rugăm să-ți acorzi acordul cu privire la acest aspect. :) Accept Vezi mai multe

%d blogeri au apreciat: