Sari la conținut

Dacă vrei să fii mai productiv, renunța la negativism

În ultimul timp, încerc tot felul de lucruri pentru a fi mai productiv. Am nevoie de asta când trebuie să-mi împart timpul între job, proiecte personale și blog. Și încerc să îmi impun să fac cât mai mult. Acel Do more despre care vă mai ziceam eu.

Am încercat mereu în jurul blogului și în viața de zi cu zi să fiu mereu pozitiv. Sigur, nu-mi reușește de fiecare dată, dar am observat un lucru. Dacă nu mai bagi în seamă lucrurile negative mici care te înconjoară, o să poți să fii mai productiv. Probabil că te întrebi ce înseamnă acele lucruri mărunte și negative.

Mă refer fix la toate care te distrag de la gândurile tale, de la a face lucrurile în felul tău. Nu știu dacă te-ai gândit cât timp pierzi măcinându-te că ți-a luat cineva locul de parcare, că oamenii de la metrou nu stau pe partea dreapta a scărilor rulante când tu te grăbești și încerci să treci pe lângă ei, dar nu poți pentru că stau pe partea stângă. Cât timp pierzi că dai curs comentariilor negative pe care le primești pe Facebook, Instagram sau blog (dacă ești blogger).

Cât timp pierzi cu oamenii care nu-ți înțeleg punctul de vedere și tot încerci să-i faci să înțeleagă că tu ai dreptate. Sau cât timp petreci încercând să-ți convingi părinții că ceea ce ei cred că e bine pentru tine, după concepțiile lor, nu e chiar așa și că tu știi mai bine. Pe bune, cât timp pierzi zilnic cu lucrurile astea?

Eu, fiind și destul de orgolios din fire, eram mereu distras de toate astea și nu puteam să mă concentrez pe lucrurile pe care le aveam de făcut. Mereu eram pus în situația în care lucrurile nu mi se părea pozitive tocmai pentru că eu mă încărcam cu o mulțime de aspecte negative. Plus de asta, știi cum e vorba aia, te plângi mai puțin, faci mai multe. Cred că e valabilă și pentru partea asta cu negativismul. Dacă le vezi mereu negativ, o să faci mai puține și o să te concentrezi doar pe negativ.

Și da, dacă n-o să mai vezi și n-o să mai bagi în seamă toate chestiile negative, o să fii mai productiv. Fii pe pozitiv sau măcar încearcă! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: