Sari la conținut

Romanian Bloggers Awards

Dacă ar fi să fac un Romanian Music Awards, adaptat firește blogosferei, un Romanian Bloggers Awards și dacă totul ar cădea pe cârca mea, și aici mă refer la topuri, nominalizări și tot tacâmul, mi-ar fi groaznic de greu. Nu știu dacă îmi este greu doar să dau 5 nume de bloguri pe care le citesc constant, zi de zi sau mi-ar fi mai greu să dau motivele pentru care le citesc. Este greu, fiindcă, la fel și în cazul muzicii, sunt foarte multe bloguri bune și fiecare blogger este special în felul său. Fiecare are acel ceva ce te face să revii. Și Kooperativa 2.0 mă chinuie groaznic cu acest recensământ al blogurilor, dar răspund cu drag provocării.

Nu o să fac un top propriu-zis fiindcă ar însemna unu să fie bun și altu să mai mai puțin bun, și, după cum am zis, treaba nu stă chiar așa.

 • Cristian China-Birta – Apăi, dacă nici chinezu nu intră în categoria blogurilor pe care le citesc, apăi, cine? Îl citesc în fiecare zi pentru că mereu găsesc chestii faine, pentru că este tătic al Kooperativei, pentru felul lui de a fi și bineînțeles pentru felul cum scrie. Mi se pare că nici un alt blogger din 2.0 nu are stilul pe care îl are chinezu’. Un om cu acel ceva ce te face mereu să revii pe blog și care este atât de activ și prezent în toate, încât uneori stau și mă gândesc cum reușește. Și să nu uităm: pentru că, așa cum îl vedeți voi, mai și aleargă și mai face și echipă cu oameni mișto. 🙂
 • Costin Cocioabă – Mereu fresh, mereu o oază de refresh și noutate din Social Media. Un om mișto de comunicare. Recunosc că citesc Refresh pentru doza săptămânală de articole virale. Îmi place foarte mult ideea de a da săptămânal publicului, care nu este atât de conectat la social, subiectele și postările pe care oamenii le-au tot frunzărit și care au devenit virale. De asemnea, mai sunt noutăți din tehnologie care sunt tare mișto, aici e locul unde te poți pierde liniștit în ale tehnologiei și într-ale socialului.
 • Lorena Lupu – Am descoperit blogul Lorenei acum ceva timp din greșeală, înainte să am măcar ideea de a-mi face blog. Și mi-a plăcut. Mi-a plăcut atât de tare încât, într-o după-amiază ploioasă, am stat câteva ore pierdut prin blogul și gândurile acesteia. Gânduri sincere, tăioase și subiecte tratate într-un mod personal. Cu o libertate de exprimare deosebită, lucru pe care îl apreciez la femei (dincolo de prejudecățile colective „dar cum, să fii domnișoară și să vorbești așa urât? Cum e posibil așa ceva?” Intră la Lorena și o să vezi acolo cea mai pură și mișto formă de naturalețe!
 • Manafu – Dacă nu știi cu ce se mănâncă și cu ce se învârte Social Media este cazul să intrii și să stai un pic pe cugetat și să-ți rezervi timp să citești. Dacă nici de la Manafu nu ai ce să înveți, apăi, iar nu mai știu de unde să zic că ar mai fi o treabă. Și să nu uităm și că Manafu pentru că Webstock, cea mai mare conferință de Social Media di pi la noi (unde abia aștept să ne vedem)
 • RaduC (Ratzone) – Adicătilia Radu Cîrstea. Înainte era Ratzone, mai nou a trecut pe .eu. Nu știu cum a apărut la mine pe blog comentând, după eu la el pe blog comentând, vorbind despre nimic și multe baliverne. Este genul de blog pe care îl citesc cu plăcere deoarece, la fel ca Lorena, spune lucrurile pe față, fără ascunzișuri și tertipuri penali. La fel cum îmi place să fie un blog, cu de toate ca o shaorma la 6 dimineața, cu hatereală pe alocuri și să aibă o amprentă. Nu doar niște cuvinte și cam atât. Mie unu mi se pare că, pe alocuri, amprenta pe care o regăsesc pe blogul lui Radu o regăsesc și în felul meu de a scrie și poate și de aceea îmi place să-l urmăresc.

Romanian Bloggers Awards s-a terminat, greu, tată, greu. Aș mai pune alte 10 nume și alte 10 bloguri, dar poate când o să-mi fac și eu un Blogroll de oameni normali o să le mai „fac reclamă” atunci.

6 comentarii la „Romanian Bloggers Awards”

   1. oricum e mai greu de scris cu opinia altuia, adică dacă tot scriu pe blogul meu măcar să îmi folosesc propriile păreri, deși prea mulți fug de adevăr ca de dracu gol
    in fine
    salve

     1. păi îți dai seama câți sunt pupincuriști cu normă întreagă. deci, de la asta, am niște imagini chiar acum, îi și văd cum pupă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: