Sari la conținut

Rolul femeilor în viața bărbaților și a omenirii

1) Femeia nu mai acceptă să locuiasca in copac. Și plânge. Bărbatul descoperă peștera.

2) În peșteră este frig. Femeia plange. Bărbatul descoperă focul.

3) Copiii țipă de foame. Femeia plange. Bărbatul descoperă toporul, arcul și bâta și pleacă la vânătoare.

4) De la atâta carne, copilul se îmbolnăvește. Femeia plânge. Bărbatul descoperă agricultura.

5) Deoarece mamutul se lasă cu greu ucis, bărbatul lipsește prea mult de acasă. Femeia plânge. Bărbatul începe să crească animale domestice: vaca, oaia, porcul, găina, etc.

6) Femeia s-a săturat de friptură făcută la țepușă cu garnitură de boabe verzi fierte, mancate de pe o frunză. Și plânge. Bărbatul descoperă olaritul.

7) În peșteră este curent și umezeală și din cauza asta copiii răcesc, fac pneumonie și mor. Femeia plânge. Bărbatul construiește mai întâi un bordei, apoi o casa din lemn și piatră.

8) A venit iarna și este frig. Femeia plânge. Bărbatul descoperă că pielea și blana animalelor moarte se poate prelucra și confecționează haine.

9) Hainele din piele precum și alea din blană miros foarte urât. Femeia plânge. Bărbatul descoperă hainele din lână (care par a fi mulțumitoare – femeia zâmbește). Mai târziu, bărbatul rezolvă și problema mirosurilor emanate de pieile și blănurile menționate mai sus.

10) Diverse treburi precum protecția turmelor de animale și stârpirea potențialilor prădători țin bărbatul departe de casă. Femeia plânge. Bărbatul domesticește câinele și pisica.

11) Femeia observă că seamănă prea mult cu semenele ei. Și începe să plângă. Bărbatul inventează fardurile și bijuteriile.

12) Femeia se plictisește de atâta stat în casă și vrea să-și lărgească orizontul. Normal. Începe să plângă. Bărbatul inventează roata, domesticește calul și descoperă barca pentru că femeia este fragilă și obosește repede. În plus, nimeni n-ar vrea să o auda iar plângând…

Peste ani, femeia simte nevoia de a „evada” din cotidian. Nu are timp, bani pentru excursii în străinătate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de văzut, afară e vreme urâtă. Ca de obicei, bărbatul nu e acasă și oricum nici el n-ar înțelege mare lucru. Femeia ar avea un fel de chef de a scrie ceva care să-i aducă complimentele unor necunoscuți și să fie o chestie care să păstreze anonimatul și absolut totul trebuie să fie sub control.

Pentru a nu stiu câta oara in istorie, femeia începe să plângă.

Bărbatul inventează blogul.

Morală:

1. Când femeile plâng, umanitatea evoluează.

2. Fără femei am fi trăit și acum în copac.

Morala mea o voi expune într-un articol viitor.

Textul fu preluat, nu e creație proprie, dar mi s-a părut foarte elocvent și definitoriu pentru femeia de atunci, acum și pentru viitor. Mai multe în articolul în care-mi voi expune morala mea despre rolul femeilor în viața bărbaților.

2 comentarii la „Rolul femeilor în viața bărbaților și a omenirii”

  1. Pingback: De ce am renunțat la partea misogină!? | Spectacolul Vieții Cotidiene

  2. Pingback: De ce am renunțat la partea misogină!? - Cosmin Cengher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: