Sari la conținut

Plaja Pod 4: Plaja la Dunăre, la doar 100 km de București

plaja pod 4 plaja langa bucuresti

Zilele trecute eram în căutarea unei plaje lângă București, la care să ajungi ușor și rapid. Așa am ajuns la Plaja Pod 4, o plaja la Dunăre, lângă Călărași. Am făcut aproximativ o oră până acolo și am zis să vă povestesc cum a fost experiența. Apropo, mai jos este și un video în care am detaliat pe îndelete cum este Plaja Pod 4.

Ce să faci în weekend lângă București? Mergi la Plaja Pod 4 de lângă Călărași

Probabil și tu ai fost în situația asta de a nu știi ce să faci în weekend și probabil că ai fost în căutare de locuri de lângă București în care să mergi. Ei bine, pe lângă toate topurile pe care le găsești pe net, să mergi la plajă mi se pare cea mai tare chestie pe care s-o faci, mai ales vara. Și da, deși e greu de crezut, există alternative super faine la litoralul românesc, cu plaje amenajate în care poți merge. Și, pe deasupra, mai poți face și o baie cinstită să te răcorești. Dar hai mai bine să nu mă lungesc foarte tare și hai să-ți zic cum a fost la Plaja Pod 4 de la Călărași.

Cum ajungi la Plaja Pod 4

Odată ce ieși din București pe Autostrada Soarelui, mergi pe autostradă aproximativ 60 de kilometri până la ieșirea de la Lehliu Gară. Apoi, o ții pe un drum județean spre Călărași, drum care nici măcar nu intră prin oraș, o ține cumva pe lângă el. De la ieșirea de pe autostrada cred că mai ai undeva la 50 – 60 de kilometri până la plajă. Bine, oricum, cel mai bine îți pui Waze-ul sau Maps și te duce acolo fără probleme. Drumul a durat maxim o oră, o oră și 10 minute. Sunt undeva la 100 kilometri cu totul.

Cum este Plaja Pod 4

Vă zic sincer că am plecat de acasă fără prea mari așteptări. Când am ajuns în parcare erau deja multe mașini și nu mă așteptam să fie cine știe ce. Dar m-a surprins. Plaja este mare, împărțită într-o zonă de șezlonguri și umbreluțe și o zonă liberă în care poți sta liniștit cu prosopul sau cu șezlongul tău adus de acasă. A, apropos, șezlongul cu umbreluță la Plaja Pod 4 costă 10 lei în timpul săptămânii și 20 de lei. Și ai mai avea și opțiunea de a-ți lua un baldachin care costă 100 lei atât în timpul săptămânii, cât și în weekend.

Ai un bar pe plajă, dar și barul principal de unde îți poți lua băuturi, o bere la draught costă 7 LEI, iar o apă plată 6 LEI. Sucurile erau undeva la 7-8 LEI, dacă îmi aduc bine aminte. De asemenea, ai și opțiunea de a mânca ceva acolo. În principiu chestii pe grătar: mici, pui, ceafă de porc, chestii dinastea. Prețurile sunt rezonabile: un mic 4 LEI, o porție de hamsii 5-6 LEI, 3 lei o porție de cartofi asta așa ca să vă faceți o idee.

Una peste alta, Plaja Pod 4 ne-a surprins plăcut. Este curată, poți face și baie, ai cam toate condițiile. Chiar aș spune că vom mai merge și că o recomand cu toată încrederea. Dar mai bine uitați-vă la video-ul de pe Youtube ca să vedeți cum este.

O altă plajă aproape de București: Plaja Samskara

Despre Plaja Samskara am scris și am făcut un video acum 1 an. Este foarte faină și Samskara, mie mi-a plăcut mult. Ca o comparație, Plaja Pod 4 este ceva mai mare și mi s-a părut mai aglomerată, dar la fel de bine amenajată. Acum e alegera ta care-ți place mai mult. 🙂

Dacă ți-a plăcut video-ul, m-ar ajuta tare mult să te abonezi la canal pentru video-urile viitoare și dacă vrei, îmi poți lăsa un comentariu aici sau pe Youtube să-mi spui cum ți s-a părut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: