Sari la conținut

Cum a fost pe motocicletă la Școala Moto Ami

Îmi place să încerc lucruri noi, pe care nu le-am mai făcut și care s-ar încadra foarte ușor în categoria „sporturilor extreme”. Am mai mers o singură dată pe motocicletă, pasager, undeva prin liceu. Cu un tip care zbura pe bulevard cu 90 de km la oră. Mi s-a părut o experiență super mișto atunci. Am mers pe ATV, scuter, iar condusul mașinii zilnic deja mi se pare mainstream. Am zis că trebuie să văd cum e să conduci o motocicletă și am mers la prima ședință de motocicletă, la Școala Moto Ami.

Școala Moto Ami – singura școală deschisă și iarna

Da, ăsta a fost unul dintre primele lucruri care mi-au atras atenția. Duminică am mers cu Andreea să experimentez pentru prima oară condusul unei motociclete. Am zis că nah, ce se poate întâmpla? :)) Și bine-am făcut că a fost una dintre cele mai mișto experiențe din ultimul timp. Zic doar că treaba asta cu mersul pe motor trebuie să-l încerci măcar o dată în viață. După vezi tu dacă te prinde microbul sau nu.

Duminică, undeva în incinta Faur, într-o hală care-ți permite mult loc de joacă cu motorul, am întâlnit-o pe Diana – tipa care deține școala cu încă un prieten. Mi-a plăcut mult modul ei de a explica și modul prin care-ți dă încredere să te urci pe șa, să dai drumul la motor și să te plimbi printre jaloane.

După câteva minute în care Diana mi-a explicat în mare cum e cu ambreiajul (care e în principiu la fel ca la mașină) cum e cu transmisia și cutia de viteze, cu plecarea și oprirea, după toate astea nu mă mai dădeam jos de pe motor. Mergând destul de mult pe bicicletă și conducând și scuter mi s-a părut super ușor să-mi mențin echilibrul. Mă gândesc că e unul dintre primele gânduri care-ți vin în minte atunci când auzi de mersul pe motor. A, și că nu e sigur. Ei bine, pot zice că acolo, în poligon, nu a fost un moment în care să nu mă simt în siguranță.

La Școala Moto Ami prima ședință moto este gratuită

Stând și vorbind cu Diana, mi-am dat seama că nu merge pe sistemul altor școli (fie ele de auto sau moto) și că cel mai important este să-i oferi omului experiența potrivită. Tocmai de accea nu e doar vorba de bani, ci și despre a învăța într-un mediu mișto, înconjurat de oameni mișto. Adicătelea, tu alegi dacă după prima ședință gratuită continui sau nu. Dar hai să nu mă mai lungesc foarte tare și să-ți zic câteva lucruri mișto despre școală:

Câteva lucruri mișto de știut despre Școala Moto Ami:

  • este prima și singura școală moto deshisă și pe timp de iarnă
  • ai prima ședință gratuită – tu alegi dacă vrei să continui sau nu
  • au pe site un programator online care-ți permite să-ți programezi orele cum vrei tu
  • au un program mai mult decât accesibil – 10:00 – 18:00, de luni până duminică
  • te poți înscrie online
  • Scoala Moto Ami și Clubul Revenge din Centrul Vechi organizează un concurs prin care poți câștiga întregul curs de școală gratuit, adică 26 de ore didactice. Găsești aici mai multe detalii.
  • o să treci prin 26 de ore obligatorii care includ poligon, legislație, trafic și enduro
  • poți plăti în rate taxa de școlarizare

Mie mi s-a părut o experiență super utilă și mișto. Dacă aș avea timp și dacă nu aș fi avut carnetul auto, cel mai sigur să fac școala era următorul pas. Dar mă mai gândesc la asta încă. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: