Sari la conținut

„Pâine și Mâine” sau cum poți ajuta și tu un copil să meargă la școală

Prima oară când am citit despre ce este vorba în campania Pâine și Mâine m-am întristat un pic. Să vă dau, întâi de toate, câteva lucruri de ordin știați că:

  • rata abandonului școlar din România a atins valoarea de 18%
  • 74% dintre cazurile de abandon școlar se înregistrează în mediul rural conform unui studiu realizat de World Vision România. Cauzele principale sunt sărăcia (45%) și rezultatele slabe la învățătură (37%).
  • 1 din 8 copii de la sat se culcă flămând

Mi s-a părut relevant să vă dau în scris lucrurile astea ca să înțelegeți un pic cam cât de gravă este situația învățământului în România. Și mă bucur maxim când văd inițiative faine făcute pentru a da o mână de ajutor. Nu de alta, dar nu am mers niciodată pe conceptul ăla de „lasă, bă, merge și așa!”. Nu, întotdeauna am salutat și o să mă împlic când voi crede că pot să fac un bine, așa mi se întâmplă acum și cu inițiativa Pâine și Mâine.

Probabil că vă întrebați despre ce este vorba în campania Pâine și Mâine..

Pornind de la problemele pe care vi le-am prezentat un pic mai sus, World Vision România a demarat un proiect prin care le oferă copiilor o masă caldă. Pe 20 aprilie, 213 școlari, din 6 sate din județele Dolj și Vâlcea, au beneficiat de prima masă caldă la școală, dar și de sprijin în realizarea temelor. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără susținerea Lidl România care a donat suma de 100.000 de euro pentru susținerea acestei campanii.

Mi se pare extraordinar cum un număr de 120 de oameni au reușit să pună, cărămidă peste cărămidă pentru a construi ceva pentru viitor. Și nu pentru viitorul lor, ci, din contră, pentru viitorul a peste 2500 de copiii.

Dacă vreți și voi să vă implicați în campanie și să donați ceva pentru viitorul la o educație exemplară și o viață mai bună a copiilor, zic că ar trebui să donați. Eu am făcut-o. Suma nu este una exorbitantă și mi se pare de bun simț. Puteți trimite un SMS la numărul 8844, cu textul PAINE, prin care puteți dona 2 euro lunar pentru susținerea programului. Puteți găsi și alte informații despre campanie pe painesimaine.ro sau pe pagina de Facebook a campaniei.

Mie mi se pare foarte mișto inițiativa celor de la World Vision și Lidl, pentru că fac ceva și vin cu soluții de mai bine. Dacă ar fi să ne punem în locul a peste 2500 de copii care nu au parte de o educație adecvată și de o alimentație cum trebuie să aibă orice alt copil, oare cum s-ar schimba viața noastră atunci? 😀

Vă las mai jos un infografic foarte drăguț despre campania Pâine și Mâine

infografic1 - paine si maine - lidl - world vision

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: