Sari la conținut

Ora de educație rutieră este o inițiativă super mișto

Ora de educație rutieră este fix genul de inițiativă pe care mi-aș fi dorit să o avem și noi atunci când eram în clasele primare. Mi-aduc aminte că ai mei încercau mereu să-mi explice că trebuie să mă uit în stânga și-n dreapta atunci când trec strada, că trebuie să fiu mereu atent la mașini și că trebuie să trec doar pe culoarea verde a semaforului.  Îmi plac super mult campaniile de informare și conștientizare, mai ales atunci când sunt făcute pe subiecte precum educația rutieră.

Ora de educație rutieră își dorește promoveze importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră şi de asemenea să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora în proximitatea şcolilor.

Foarte pe scurt, 10000 de elevi din clasa a 3-a, din 60 de școli din București au avut parte de ore interactive susținute de studenți de la facultatea de Psihologie și câte-un polițist în care le explicau copiilor tot ce trebuie să știe despre semnele de circulație, cum să traverseze strada, ce să faci dacă observi vreo problemă în trafic și multe, multe altele. Mi se pare foarte important să explici pe înțelesul unor copii de clasa a 3-a lucrurile de genul acesta.

Plus de asta, ora de educație rutieră mi se pare foarte importantă și dintr-o altă privință. În urmă cu doi ani, în urma unui studiu realizat cu 3000 de copii de clasa a 3-a, psihologii de la Asociația Împreună Pas cu Pas au observat că 35% dintre copii nu știu să recunoască un polițist. Wait, wut?

Sigur, au reieșit și lucruri bune cum ar fi că 70% din copii știau care sunt cele două culori ale semaforului pentru pietoni și că 81,6% cunoșteau semnificația termenului de pieton. Sigur, e loc și de mai bine, motiv pentru care chiar cred că ora de educație rutieră ar trebui să fie realizată în fiecare școală din România. 😀

Proiectul se află la cea de-a 3-a ediție și sper că o să prind un tot mai mare contur și o să se extindă tot mai mult în anii următori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: