V-am obișnui cu filmulețele amuzante, dar foarte mișto gândite de cei de la ApTI (Asociația pentru Tehnologie și Internet). V-am mai dat spre vizionare câteva filmulețe de la ei, cu Marijuana pe Internet, ce este și ce face un cookie și cu datele personale în era digitală.
Vă mai dau un filmuleț la fel de adevărat și de amuzant în același timp. Despre parolă. Cât de puternică trebuie să fie? Nu știu, dar clar nu trebuie să ți-o pună câinele și ziua de naștere, zic. 🙂
Îmi aduc aminte că eram mic și eram acasă la văr-miu (bine, cred că mi-e văr, nu de alta, dar eu cu gradele de rudenie întotdeauna am stat prost). Și era vremea când stăteam pe Messenger (vremuri demult apuse). Și cum stăteam eu cu mare băgare de seamă, în timp ce el tasta de zor ca să intre pe mess, îmi sare în ochi parola super simplă pe care o avea. Am băgat la cap până am ajuns acasă. Acasă, puști distructiv fiind, bineînțeles că am intrat și i-am schimbat parola. Lucru care a dus, evident, la zeci de mesaje de la alți prieteni de-ai lui care că rugau să-i dau parola înapoi că bla, bla-uri d-astea. Toate rudele credeau și mă visau vreun mare hacker. Cred că deja mă vedeau pe la NASA sau ceva.
Ce m-a făcut hackeru’ familiei a fost doar o parolă foarte simplă pe care aproape puteam s-o intuiesc. Nu mai țin minte ce parolă era, dar știu că a fost mare zarvă atunci. :))
Campania face parte din proiectul “Protecția vieții private este un drept fundamental” derulat de Asociația pentru Tehnologie și Internet, ActiveWatch și Fundația pentru o Societate Deschisă și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.