Sari la conținut

NU, NU îmi doresc „punguță”!

Nu cred că este vreo zi în care să mă duc în Mega Image și să nu fiu întrebat de casieriță dacă vreau punguță. Înțeleg că este în fișa postului și că la interviu este dată o probă eliminatorie în care cei care vor să se angajeze să spună „punguță”. În cazul în care nu iese cum trebuie și zice vreunu pungă, ei bine, s-a terminat cu interviul și angajarea.

Mi se pare foarte amuzantă treaba cu punguță. Sau mai bine zis „Pun Guță?” Îmi place și mă amuz teribil de fiecare dată când le spun doamnelor, domnișoarele din spatele casei de marcat că mie chiar nu-mi place Guță și, dacă se poate, să-mi pună măcar Salam sau Costiță. Sau de ce nu Vijelie. Or fi și alții la modă, dar recunosc că nu-i știu că nu-s ascultător și nu-mi plac manelele.

Spre exemplu: am mers în Mega Image pe Magheru’ acum un timp. Mi-am luat un sandwich, o cola și ceva dulce. Ajung la casă, îmi scanează primul produs și mă întreabă dacă vreau punguță. Îi zic pe un ton prietenos că vreau salam, bineînteles, dacă se poate. Doamna se încruntă, mai, mai să scoată o bardă de sub casa de marcat și să mă tranșeze. Mă întreabă dacă o iau la mișto. Îi răspund la fel de prietenos că nu. Doamna era un pic mai bronzată, mai închisă, dar nu era țigancă sau ceva. O ia personal și-mi spune: „M-ai văzut mai neagră și mă iei la mișto? Ce crezi că-s țigancă sau ce?” Pericol, îi spun că n-a prins glumița mea și îmi cer scuze.

Partea și mai mișto din toată faza asta cu punguța este că încearcă  să ți-o bage pe gât mereu. Nu contează că tu îți iei doar o cola pe care o poți ține liniștit în mână. Cred că este o abilitate deosebită pe care trebuie s-o ai ca și casieriță. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: