Sari la conținut

N-am fost un elev model! Profu’, ce mai zici?

N-am fost genul de elev model, nici pe departe, dar, spre norocul meu, am fost mereu genul care știa când și cum să facă pentru a nu intra în belele mari. Mi-a plăcut să mă distrez, opus față de ce-mi ziceau ai mei să mă țin de școală că așa trebuie și că o fac pentru mine. Azi ziceam, mâine uitam. Dar am știut să am o linie subțire între bine și rău, între distracție, „golăneală”, citit și învățat.

V-am mai zis că nu prea am rămas cu mare lucru din 12 ani de învățământ. Am considerat întotdeauna că școala nu este nimic mai mult decât o îndoctrinare înceată care afectează pe termen lung dacă nu știi cum să o administrezi. Am fost întotdeauna genul de elev care a învățat singur, departe de dinozaurienii din învățământ care, mulți dintre ei, nu prea au ce să te învețe. Poate doar o gândire învechită și fără sens care nu mai este aplicabilă în ziua de azi.

Am avut toate notele în catalog, de la 1 la 10. Am luat și bacul, cu ce-am rămas din experiența bacalaureatului vă las pe voi să citiți. Nu mi-au plăcut notele niciodată, mi s-a părut că nu reflectă nicidecum nivel de cunoștințe pe care un om îl poate avea. Notele sunt doar un mecanism prost de evaluare, părere personală, desigur. Oricum mi-a plăcut doar să împușc notele, mi se pare cel mai ok lucru pe care îl poți face în toți ani de învățământ.

Cât despre activitățile mai puțin ortodoxe pe care le făceam la ore, în calitate de elev, ca să-mi enervez profesorii, ei bine, au fost multe, diverse și enervante. Dacă mă gândesc e destul de greu să fii profesor și să ții în frâu niște besmetici (ca mine). Dar bine, dacă intru mai adânc în problemă, le făceam nasoale profilor pe care nu-i haleam neam. Și slavă zeului (care o fi ăla) au fost destui. :)) V-aș spune câte una sau alta despre activități, dar mi-e că se pot pune în aplicare și eu sunt pe calea zen-ului. 😛

Calculatul mediilor era un har pe care îl aveam doar la sfârșitul semestrului. Nu de alta, dar la matematică, chimie și fizică totul trebuie să fie „de 5, nimic mai mult”. Nu mi-au plăcut niciodată, n-am fost făcut pentru așa ceva. Dacă vedeam media peste 5 eram cel mai fericit. Sfântul 5, zic. :))

Duma tare e că le-am făcut pe toate cu cap. Și asta vreau să dau și eu mai departe.

Am dat aseară peste acest cover și m-a dus cu gândul la cele înșiruite mai sus.

La mine e pe repeat grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: