Sari la conținut

Moromeții Like & Share, varianta 2016

Să mai zic de filmul făcut de maestrul Stere Gulea? Moromeții –  1988. Un film superb pe care l-aș mai vedea de încă 5 ori și care tot nu m-ar plictisi. Nu-mi place clișeul ăsta cu „e o capodoperă”. Zic asta pentru că în clipa asta când scriu articolul, ba în niște trailere, ba pe niște bannere, ba pe spatele multor cărți, se va scrie că-s o capodoperă. Și de aceea mă abțin să mai arunc cu superlative de genul – s-a pierdut oarecum esența. În fine, filmul e doar unul dintre cele mai mari din cinematografia românească, zic.

Moromeții Like & Share este noua variantă a filmului din 1988. O variantă adaptată, dacă vreți, pentru viața de acum, a anului 2016. Spectacol al vieții cotidiene în care vedem de la lucruri nasoale pe Facebook, până la piese de rahat de genul Alex Velea sau Șatra Benz.

Aseară a avut loc Gala de decernare a premiilor Gopo – un fel de Oscar, dar varianta de pe meleagurile noastre și pentru filme românești. Găsiți mai multe detalii despre câștigători, atmosferă, dar și poze mișto la Silviu pe blog.

Amu, eu știu că trebuie să fim cât mai ok cu ce e nou și cu fuziunea asta dintre vechi și nou. Dar, eu unul, nu știu ce să zic despre noua interpretare a filmului Moromeții. Vă las filmulețul mai jos și aștept părerile voastre în comentarii.

Moromeții Like & Share 😀

Moromeții în goana după like & share (varianta integrală) sau când Facebook-ul cucerește Siliștea-Gumești. Cu: Victor Rebengiuc, Mirela Oprisor, Raluca Aprodu, Tudor Istodor și Alex Bogdan.

Posted by Premiile Gopo on Monday, March 28, 2016

 

Eu sunt tare curios, totuși, cum va fi la bacalaureat anul acesta. 😀 Deci, cum vi se pare noua versiune de Ilie Moromete și Like & Share Moromeții style? :))

2 comentarii la „Moromeții Like & Share, varianta 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: