Sari la conținut

Mic ghid de supraviețuire la un concert – ce să faci și ce să nu faci

Am fost în weekend în Piața Constituției la un concert. Pe ordinea de zi au fost băieții de la Șuie Paparude, Argatu și capul de afiș Parov Stelar, care, pentru mine, a fost unul dintre motivele pentru care nu puteam lipsi de acolo.

Despre atmosferă, despre cum s-a auzit și despre ce vibe a fost acolo nu știu dacă mai este nevoie să scriu fiindcă se cam subînțelege, zic eu. Au fost foarte puține lucruri pe care le-aș putea trece pe lista cu „Nu mi-a plăcut” și nici nu are rost să o fac, însă, fiind la un concert unde intrarea a fost gratuită, am văzut tot felul de oameni, caractere și atitudini pe care nu îmi face prea mare plăcere să le văd la concerte.  În timp ce 2 amorezi se sărutau cu limbile de un cot pe afară, m-am gândit să fac un articol..

Despre ce să faci și ce să nu faci la un concert:

  1. Să te distrezi – mă, având în vedere faptul că ai venit la un concert, nu contează despre ce gen de muzică vorbim, eu unul zic că ai venit să te destinzi, să simți muzica, să trăiești cu artistul acela care-și pune sufletul pe tavă în fața ta și în fața a câteva sute sau mii de oameni. Și cred că dacă te distrezi asta se simte și pe scenă; nu cred, de fapt sunt convins de asta. Bine, există și extrema cealaltă de oameni care, prin distracție văd numai băutură și droguri. Și îi vezi morți prin mulțime făcând nasoale. Nici asta nu mi se pare funny la un concert.
  2. Să dansezi – mor pe ăștia care stau la concerte ca stanele de piatră și nu schițează nici măcar o idee că simte ce cântă omu’ pe scenă. Plus că mai sunt și unele piese pe care efectiv nu poți să stai locului, genul de piesă pe care nici nu știi ce să faci, să sari, să ridici mâinile sus, să te zbenghui, să orice, doar fă-o, frate. Plus că, la fel ca la distrat, dacă dansezi, trimiți energie super mișto și super pozitivă pe scenă și asta se va întoarce înzecit din partea artistului. Nu de altceva, dar viața e scurtă și dacă ai venit și la concert trist și nici nu dai semne de a dansa, apăi, nasolică. Nu zic să te rupi în figuri de mare dansator :). Asta e altă treabă foarte caterincă pe care o mai văd pe la concerte, oameni care se dau în bărci și au aere de dansatori. 🙂
  3. Să zâmbești – Nu cred că îți taie nimeni gâtul. Orice atitudine, orice stare pe care o ai se transmite. Și poate cel de lângă tine are chef să se simtă bine și preia din starea ta și zău că nu-i fain, ba chiar deloc. Un zâmbet ajută, mai mult decât ai crede. 🙂 🙂
  4. Să mai și aplauzi – Mai văd mici haterași care își pun în cap că nu halesc un artist de nici un fel. Chiar dacă le place ce cântă ei sunt setați pe nu și pe „nu aplaud, mă, ce, mai vrea și aplauze?”. Și aplaudă așa din obligație o dată la sfârșitul concertului pe sistemul „ia, bă, amărâtule, să nu zici că nu te-am aplaudat”. Din păcate, văd destul de des asta pe la concerte. Lipsa de respect față de un artist pare a fi un must-have în ultima vreme.
  5. Să nu te săruți tot concertul în fața mea – Deci, dacă sunt eu nebun rog să-mi atrageți atenția. Cum eu unul consider că nu sunt, am măcar mica asta cerere. Erau 2 indivizi, un el și o ea, care stăteau în fața mea la concertul Parov Stelar. Și din 2 în 2 minute se tot pupau și se mozoleau. Îmi venea la un moment dat să îl bat pe umăr pe shau și să-i recomand să-și ia o cameră la hotel (da, știu că e expirată gluma, dar de data asta chiar era la modul serios). Deci nu suport asta. Vrei dragoste 2 ore și cu muzică? Poți și acasă, jur.

Alte lucruri pe care le-am văzut la concerte nu mai îmi vin acum, dar puteți completa voi în rubrica comentariilor.

Să fie cu seara bună.

Sursă foto: Thinkstock

2 comentarii la „Mic ghid de supraviețuire la un concert – ce să faci și ce să nu faci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: