Sari la conținut

Ești pasionat de muzică? S-ar putea să-ți placă Mastering The Music Business

Mastering The Music Business

Întotdeauna am fost pasionat de muzică. Încă de pe vremea când aveam un singur casetofon și o cutie plină de casete cu muzică de pe vremea alor noștri. Încă de pe vremea când aveam un walkman și mergeam să-mi cumpăr casete contrafăcute de la taraba din piață. Încă de pe vremea când sacrificam unele casete ca să înregistrez cu microfonul casetofonului piese de la televizor. Nu de alta, dar mă plictisisem de muzica de discotecă a anilor ’70 – ’80.

Acum e altfel, parcă vremea aia nici n-a existat. Artiștii apar pe bandă rulantă, muzică ascult în mare pe platformele de streaming, casetele sunt piese de muzeu, iar CD-urile încet, încet o iau pe același drum. Încă le mai cumpăr pe alea de le consider „de avut în colecție”. Ce mi se pare mișto, însă, este că vinyl-urile prind tot mai mare contur și tot mai mare popularitate în ultimii ani. Da, abia aștept să am primul pick-up – e în plan de ceva timp. 😀

Întotdeauna mi s-a părut fascinantă industria muzicală. Să cunosc artiști, să văd ce face o piesă să fie bună, de ce un clip al unei piese e mișto sau să descopăr mereu artiști noi pe care să-i bag în playlist-ul zilnic, de ce unele piese ajung hituri și multe alte d-astea. De 3 ani încoace există o conferință special dedicată muzicii.

Mastering the Music Business, prima conferință organizată în România pe teme de industrie muzicală va avea loc în București în perioada 20 – 22 martie!

Este dedicată în special artiștilor independenți, dar și celorlalți profesioniști ai industriei muzicale – manageri, agenți de booking, agenți de PR, tour manageri, avocați, promoteri, reprezentanți ai label-urilor majore și independente – a ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 martie 2018 și se va desfășura în Sala Aula din incinta Ministerului Culturii (București, Bd. Unirii, nr. 22).

Ediția din 2018 va continua să aducă participanților numeroase oportunități de relaționare cu profesioniștii din industria muzicală și din industriile adiacente, care vor veni cu prezentări de idei și tehnologii noi, dar și cu povești de succes, în primele două zile ale conferinței. Nu vor fi ocolite nici aspectele practice ce vor constitui teme ale workshop-urilor desfășurate în a treia zi de conferință, care le este dedicată în exclusivitate.

Din subiectele ediției de anul acesta nu vor lipsi temele legate de distribuția online și streaming, dezbateri pe tema managementului artistic, întâlniri cu reprezentanți ai principalelor societăți de gestiune colectivă, povești de succes ale artiștilor din toate generațiile. Discursul de deschidere a conferinței va fi susținut de Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, producător, compozitor și actor.

Vor exista și serile de showcase-uri, ale unor trupe românești și internaționale aflate la început de drum sau care doresc să-și prezinte noile show-uri live în fața unui auditoriu format din profesioniști ai industiei muzicale și nu numai.

Prețul biletelor la conferința Mastering The Music Business este de 256 LEI și le puteți achiziționa de aici.  Lista speakerilor o puteți găsi aici.

Ce zici, ne vedem pe acolo? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: