Sari la conținut

Distracția se mută-n Maramureș, la Serbările Zăpezii

Haide, recunoaște! Primul gând atunci când zici Maramureș este ăla că o să dai numai de oameni mișto, peisaje de-nțepenești și mâncare bună. Well, da, cam așa a fost și la mine. Mai ales că am fost prin Maramu’ acum câțiva ani și-mi aduc aminte frânturi de cât de mișto e.

Mai ales când mai prinzi și un eveniment care se anunță super mișto, parcă te ia așa un sentiment de gata, îmi fac bagajul și plec de astăzi. Serbările Zăpezii se întâmplă weekend-ul ăsta, 18 – 19 februarie, în Borșa. Da, acolo unde se agața harta-n cui. Dar nu-i panică, sunt convins că o să merite fiecare minut petrecut pe drum.

Timp de două zile, Borșa o să fie capitala distracției din Maramureș, pentru că cea de-a 14-a ediție a evenimentului se anunță plină de activități care mai de care mai interesante.

Să o luăm pe rând:

  1. Concursuri de schi – nu, firește că n-o să-mi rup picioarele pe vreuna din cele 3 pârtii, dar o să stau cuminte la baza pârtiei și o să mă încălzesc c-o horincă de Maramu’ 😀
  2. Concursuri interactive la baza pârtiei – sunt tare curios ce-au pregătit pentru noi
  3. Coborârea cu torțe – mi-a cam atras atenția treaba asta și abia aștept să văd ce și cum
  4. Concerte care mai de care – Vanotek, Uddi, Nicoleta Nucă, Regal Folcloric, Adrian Sînă și Lora. Sigur, n-aș putea spune că vreunul dintre ei este în totalitate pe gustul meu în materie de muzică, dar tot cred că o să ne distrăm corespunzător
  5. O expoziție canină – nu știu dacă am mai zis pe blog, dar am o mare slăbiciune pentru Husky și sper să nu văd vreunul, nu de alta dar n-o să mă mai dezlipesc de el 😀
  6. Atracții turistice – la fel cum ziceam și la începutul articolului Maramureșul vine la pachet cu locuri super mișto, sper să am timp să văd măcar puțin din tot ce-mi oferă locul. Pe lista mea ar fi următoarele: Lacul Iezer (cel cu forma României), Vârful Pietrosul (2303 m), Parcul Național Munții Rodnei cu Rezervația naturală Pietrosul Rodnei. Sper să pot vedea mai multe și să pot veni înapoi cu multe fotografii mișto.

Deci, una peste alta, dacă n-ai ce să faci în weekend și vrei să fii într-un loc mișto, Serbările Zăpezii din Borșa, Maramureș s-ar putea să fie locul perfect pentru tine. Dacă vii, dă-mi de veste. 

Organizatori: Primăria Oraşului Borşa, Consiliul Local Borşa şi Serviciul Cultură, AS Media și Neverland Place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: