Jameson Caskmates – sau cum să combini whiskey cu bere

Jameson Caskmates

Sunt un mare fan al whiskey-ului. Fie că e simplu, cu gheață, cu Cola, suc de merișoare sau orice altă combinație. Mi s-a părut întotdeauna una dintre cele mai rafinate băuturi. Și mereu am asociat-o cu stilul un pic mai classy, poate și prin prisma imaginilor unor domni la costum care se întâlnesc într-o cameră sau într-un bar prin sec. XIX sau XX și discută printre fumul gros al trabucurilor. Dar hai mai bine să-ți zic care-i ideea cu Jameson Caskmates.

Jameson Caskmates aduce note surprinzătoare de butterscotch, cafea, ciocolată cu lapte şi iz de hamei, printr-un proces de maturare timp de 6 luni în butoaie de bere stout.

Sigur, prima oară când am auzit de treaba asta mi s-a părut cel puțin dubioasă. După m-am gândit că una dintre lucrurile care dau gustul whiskey-ului este tocmai butoiul în care este maturat. Am zis că nu are ce să fie, ci chiar e interesant.

Cum este Jameson Caskmates

La un prim miros mi s-a părut extrem de mișto. Foarte aromat și cu un miros pe care aș putea spune că nu l-am mai întâlnit până acum la vreun wkishey. La un prim gust mi s-a părut mai tare pentru gustul meu și puțin mai aspru. Ce mi se pare important de zis este și că după ce-l lași puțin să se aereze nu mai simți la fel tăria. După ce am luat prima gură simțeam că-mi lasă o urmă de gust de bere, însă simțeam neapărat nevoia să-l sting cu ceva. Și cu ce altceva dacă nu cu bere artizanală Zăganu? Am încercat două combinații: cu bere neagră (care mie nu-mi place de fel, dar am zis să încerc în combinația cu Jameson Caskmates – mi s-a părut groaznică această combinație) și cu bere nefiltrată. Gustul perfect! Jur! O combinație pe cât de nebună, pe atât de interesantă și de reîncercat.

Dacă te aduni cu prietenii și vreți să încercați chestii noi, Jameson Caskmates în combinație cu bere poate fi de trecut pe listă. Numai să țineți cont că nu e o combinație pe care s-o bei toată noaptea – capul tău s-ar putea să-ți mulțumească a 2-a zi dimineața. 😀 În altă ordine de idei, Jameson Caskmates mai este servit adesea împreună cu bere craft, lichior şi suc de grapefruit, toate acestea pentru a scoate în evidenţă un gust mai sofisticat și mai bogat.

Aștept să-mi spui în comentarii cum ți se pare mixul dintre whiskey și bere! Și nu uita, #DontDrinkAndDrive! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *