Sari la conținut

Împreună pentru #București2021

Cu toții știm că Bucureștiul are părți nașpa, dar și o multitudine copleșitoare de părți frumoase. Dintotdeauna mi-a plăcut să văd că tot ce este frumos în București este valorificat așa cum ar trebui.

Oameni extraordinari, o istorie de 556 de ani, o mulțime de oameni valoroși care au trăit aici și au pus câte-o cărămidă la bazele orașului, concerte care te lasă mult timp cu nostalgia trecutului, dar și o parte boemă, pe care, trebuie să recunosc că o ador.

Nu o dată am luat-o la pas pe străduțele mici din București. Acolo mi se pare că istoria încă există, că oamenii au lăsat amprenta istorică asupra locului. Îmi place să mă pierd și să descopăr câte-o părticică nouă. Clădiri părăsite, arhitecturi ce-ți taie respirația și care-ți spun fiecare câte o poveste, mahalale, părți nevalorificate și oameni.

De aceea, Bucureștiul trebuie recunoscut pentru diversitatea sa și, în cazul în care nu știați încă, orașul participă la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Pentru mulți, această denumire de „Capitală Europeană a Culturii” poate părea una pompoasă, dar nu se referă numai la festivaluri, muzee, un premiu sau activități culturale. Această inițiativă este atât despre oraș, cât mai ales despre oamenii Bucureștiului. Pentru că cea mai importantă este contribuția venită din partea noastră, fiindcă, pas cu pas, prin implicare conturăm ceea ce ne dorim cel mai mult – Un oraș frumos, un oraș în care extremele fuzionează cu istoria și cu oamenii locurilor.

Tocmai de aceea Bucureștiul are nevoie de tine. Poți aplica în calitate de voluntar și poți distribui mesaje, fotografii, filmulețe la care să atașezi hashtag-ul #bucuresti2021.

Am tot pomenit despre trecut, istorie și lucrurile care au rămas în oraș, dar mai important este ce putem face pentru un viitor mai strălucit.

Trebuie împreună să conturăm orașul visurilor noastre. John F. Kennedy zicea „Nu te întreba ce poate face țara pentru tine, ci ce poți face tu pentru țară”. Dacă ai crezut vreodată în asta sau dacă ți se pare un principiu corect, este cazul să te implici și să contribui la conturarea Bucureștiului și la câștigarea dreptului pentru Capitala Europeană a Culturii în 2021.

Numai împreună putem realiza acest lucru.

P.S: Las mai jos fotografii realizate în niște locuri lăsate în paragină.

#București2021 - CosminCengher.ro

#București2021 - CosminCengher.ro

#București2021 - CosminCengher.ro

#Bucuresti2021 - CosminCengher.ro

IMG_20140606_174150656

#Bucuresti2021 - CosminCengher.ro

IMG_20140706_214117771

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: