Sari la conținut

Îmi place să fur! Vouă?

Astăzi am fost la cursul #onlinepesteașteptări susținut de Cristi Manafu, în cadrul Școala Flanco. Cristi a zis o treabă mișto pe sfârșitul prezentării: „Furați, furați mult de la ceilalți.” Și ăsta e o treabă despre care de mult timp vreau să vă vorbesc acilea, pe tarlaua mea 2.0. Am ajuns să vorbesc despre asta și vreau să zic că: Îmi place să fur!

Îmi place să fur experiență!

Îmi place, mi-a plăcut și o să-mi placă întotdeauna să fur – experiență. Știu că doar așa din titlu e posibil să vă duceți cu gândul departe, dar nu, îmi place să fur experiență. Și chiar dacă ceilalți s-au prins că eu fur, ei mă lasă. Mă lasă să mă dezvolt. Mi se pare că dacă nu fur experiență nu mă pot dezvolta. Știu că asta sună ca și când am fi toți în cerc și totul s-ar desfășura în stitul alcoolicilor anonimi: Bună, eu sunt Cosmin Cengher și îmi place să fur! Bine, nu e chiar așa, dar ce-am învățat până acum din furatul ăsta și de ce mi se pare super ok să-l facem cu toții?!

Toți furăm ceva la un moment dat, fiecare cum și cât poate. Și aici mă refer doar la experiență, bineînțeles. Mi se pare că trebuie să furăm câte ceva încă din momentul în care mersul de-a bușilea e ceva firesc. Mi se pare că, oricare ar fi domeniul, pentru a ajunge într-un punct în care să spui că știi să faci ceva, trebuie să furi. Și îmi place să cred că din fiecare eveniment, din fiecare loc de muncă sau internship trebuie să fie măcar un lucru cu care să pleci și să fii mai împlinit.

Îmi place să fur pentru că orice lucru pe care-l preiau, îmi place să-l fac mai bun, asta cu riscul de-al face mult mai prost decât era original. Dar oare există ceva original? Mi se pare că multe lucruri se pierd în tot furtișagul ăsta. Se schimbă forma pentru lucrul pe care-l preiei și trebuie să-l faci al tău, trecându-l prin filtrul tău critic, emoțional, oricare vreți voi să fie.

Tot ce preiei de la ceilalți ține de dezvoltarea ta personală. Din care, mi se pare mie, nu ne oprim niciodată. Și întotdeauna trebuie să-ți autoimpui să faci mai mult, să furi mai mult. Să fii mai activ și să înveți tot mai multe și să te bagi în cât mai multe „rahaturi” pentru a ajunge în punctul pe care ți-l dorești să-l atingi.

Un comentariu la „Îmi place să fur! Vouă?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: