Sari la conținut

Hai să facem un cadou copiilor #ShoeBox2015

Acum câteva zile o bălăneam prin marele tărâm numit Facebook. Văd o postare de pe Blogal Initiative care m-a atras. Este vorba despre #ShoeBox2015. O inițiativă tare drăguță care a luat naștere în anul 2007 și care a luat o tot mai mare amploare. Lucru lăudabil și foarte mișto. Spre marea mea rușine, recunosc, abia în acest an am aflat de Cadoul din cutia de pantofi. Nu știu câți dintre voi știați/câți dintre voi nu știați, dar asta are o prea puțină importanță pentru că, la o adică, nu contează când și cum ai aflat, contează să te implici.

Eu unul am uitat de când n-am făcut un gest frumos în ceea ce privește copiii care nu au atâtea posibilități pe care mulți dintre noi le avem. Este important să nu uităm să fim oameni și din ce avem să împărțim și celorlalți. Ăsta e momentul când trebuie să arătăm că ne pasă!

Înainte să vă spun care sunt pașii pentru a te implica, aș vrea să subliniez un lucru. Toate cadourile trebuie să fie într-o stare cât mai bună, fără haine rupte pe care nu le mai porți și te gândești să le dai copiilor, fără articole murdare sau deteriorate. Dacă alegi să pui în cutie alimente ai grijă să fie în termenul de valabilitate.

Pune în cutie un cadou pe care ți-ar plăcea să-l primești!

De ce ai nevoie să participi?

 • o cutie goala de pantofi (corpul si capacul)
 • hartie de impachetat cadouri. Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de Iarna.
 • foarfeca/cutter
 • timp si/sau bani pentru a cumpara lucrurile pe care vrei sa le daruiesti unui copil de varsta si genul ales de tine
 • rabdare …

Aici aveți un tuturial pentru cum să faci cutia de pantofi cât mai frumoasă.

Nu știi ce să pui în cutie? Cum nu? 😀

 • dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
 • articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
 • jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului
 • produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus, absorbante (in fiecare an am observat ca fetele aveau mare nevoie de asa ceva)
 • o felicitare de Craciun pe care sa scrii cateva rinduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura in continuare)
 • articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel
 • poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva sa faca vreo isprava copiii … Lumanarea nu trebuie sa fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibila” (multi dintre ei NU au nici macar curent electric).
 • orice alt cadou de care stiti ca s-ar bucura copiii vostri sau de care v-ati fi bucurat voi daca erati in locul lor

Unde ducem cutiile?

După ce ai terminat de împachetat cutia, ai pus în ea tot ce ți-ar plăcea să primească copilul pentru care ai pregătit-o, nu lipi capacul. La sediul de colectare se va pune o etichetă cu vârsta și pentru cine ai făcut-o, băiat sau fată și va fi lipit și capacul de cutie. Copiii au vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

Florea și toată echipa Kooperativa 2.0 vă așteaptă la biroul lor care s-a transformat în centru de colectare. Bineînțeles, poți alege un alt centru de colectare care să-ți fie mai la îndemână.

Care este termenul limită?

Campania se desfășoară în perioada 7 – 16 decembrie.

De altfel, poți face parte din campanie implicându-te:

 • Promovare și răspândire cât mai mare a mesajului campaniei: pe Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, bloguri (ești binevenit să scrii despre proiectul ShoeBox)
 • Identificare nevoi și locații unde să ducem cutii: dacă știi, în zona în care locuiești, copii aflați în nevoie (instituționalizați sau nu), te rog adresează-te unui coordonator din locația cea mai apropiată de tine să putem ajuta.
 • Deschidere de noi locații: dacă în orașul tău încă nu există un centru de colectare ShoeBox și vrei să te implici, te aștept cu un email sau sună-mă la 0745900851.

Hai să facem un gest frumos împreună!

Un comentariu la „Hai să facem un cadou copiilor #ShoeBox2015”

 1. Pingback: Știi că vin sărbătorile de iarnă atunci când… | Spectacolul Vieții Cotidiene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: