Sari la conținut

Gramofone – 3 băieți care promit muzică mișto rău

Întotdeauna am încercat (și sper că am și reușit) să promovez muzică de calitate acilea pe blog. Și firește, nu pot să îmi pun bazele în ceva dacă nu cred și nu rezonez maxim cu treaba aia. Cam asta se întâmplă cu muzica băieților de la Gramofone.

În ultimul timp (a se înțelege mai bine de 2 ani de zile) ascult și îmi place să ascult mult blues, jazz și indie rock. E o stare în fiecare piesă, e o stare pe care trebuie să o ai și, mai presus de toate, trebuie să crezi în muzica aia. Cred că asta se întâmplă mai peste tot, dar fie, îi altă discuție asta. Lucrurile astea au fost marcate de Gramofone – dar să vă zic mai bine care-i treaba cu ei.

Care-i faza cu Gramofone?

Nici n-apuc acum câteva dimineți să beau două guri de cafea că trebuia să lucrez musai la o prezentare pe care eram nevoit să o termin cât se poate de urgent. Primesc un mesaj pe Facebook de la un prieten care-mi zice că are ceva mișto pentru mine. Cu un ochi întredeschis și cu altul nedoritor de lumina zilei, mă uit la trailer-ul de mai jos. Fac niște ochi mari după ce-l termin, intru pe pagina lor de Facebook, intru din nou pe trailer, îi mai dau play o dată. Și încă o dată. Și parcă nu mă mai săturam de el. Era ceva care-mi zicea că vreau mai mult de la băieții ăștia. Sunt curios din fire, ce să-mi faci. :))

Paul, Vlad și Adrian – cam așa s-ar traduce pe repede înainte Gramofone. Unde s-ar mai adăuga vreo 3 ani de muncă, care nu-s de colo. Un album scos acum ceva timp în altă formulă, multe ore investite, dar, mai presus de toate, zic eu, multă pasiune și dorință de a scoate un produs mișto. Și da, d-asta îmi place mult de ei și chiar cred că vor face o treabă tare rău în următoarea perioadă.

Mno, acum pe bune, câte trupe românești fac un teaser de album în 2016? Pentru că mie mi se pare super mișto direcția și identitatea vizuală pe care au adoptat-o ei. Cu teaser după care rămâi mega curios de album. Cu o poveste în spate, cam cum ar trebui să fie orice album de la noi (doar că nu multe îs) – zic asta pentru că ei au făcut din albumul lor o poveste, o să vedeți, nu vreau să dau din casă mai multe.

De ce-mi place de ei?

Dacă v-am făcut curioși, ei bine, o să vă fac și mai și, pentru că, am avut norocul de a asculta deja tot albumul lor. Care e gata și care sună într-un mare fel (mixat pe la noi și masterizat prin State). Bine, calitate, calitate, dar conținutul contează. Și da, o să vă placă maxim ce fac băieții. Pentru că au piese cam pentru toate gusturile și  e imposibil să nu vă placă măcar una. Tocmai ce au scos ieri prima piesă. V-o las mai jos. Și ca să nu uit, îi găsiți pe Facebook, Instagram și zic să vă abonați la canalul lor de Youtube pentru că o să aveți parte de multe surprize mișto! 😀

Vă aștept în comentarii să-mi spuneți ce părere aveți despre teaser-ul și piesa celor de la Gramofone. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: