Sari la conținut

Generația „hop, eroina”…

Sâmbătă seară am fost preț de o oră la Forza ZU. Recunosc, am fost pentru B.U.G MAFIA, însă am prins un pic din prestația Innei, după a urcat pe scenă Andra, băieții de la Zdob și Zdub și, în cele din urmă, Carla’s Dreams totul încheindu-se cu Mafia. Recunosc, eram foarte curios de cum bagă live băieții de la Carla’s. Au fost ok, nu pot să zic nasoale. Însă, cu toate astea, mi-am dat seama că am de-a face cu generația „hop, eroina”.

Nu aveam mari așteptări de la acest concert, cum zicea și Andreea (trecând peste faptul că s-a auzit prost), să auzi 30 de mii de oameni (minim) cântând la unison o piesă care, din punctul meu de vedere (fără să fiu hater) nu are nici un sens, mi se pare un pic cam mult. Să nu mai zic de faptul că piesa a fost cântată de 2 ori, consecutiv, pe sistem de „vai, domne, biss, biss”. Nu știu de ce, dar am rămas cu un gust amar și cu ideea că lumea e cu turma. Știu, nu zic nimic nou prin asta, însă, de ce cânți dacă ăla de lângă tine e în delir? Doar așa să fii cool și pentru că „hop, eroina” e ceva la modă?

Chiar aș fi curios să aflu, dacă aș întreba toți copiii de <15 ani, ce înțeleg ei din asta și de ce cad în pericolosul „îmi place, dar nu știu de ce, așa, că sună bine”. Da, așa mi se pare că e generația „hop, eroina”. A nu se înțelege greșit, nu am o problemă cu piesa, e făcută în așa fel încât „să prindă”, știu, am o problemă cu gloata care se conformează regulilor de genul „îmi place/ nu-mi place” care sunt, de fapt, dictate de alții.

Problema cu generația „hop, eroina” este că e atât de schimbătoare, la fel cum am mai zis, mergând cu turma, încât sunt sigur că dacă nu era eroina amu, cu siguranță era altceva. La fel cum peste 2 ani n-o să mai fie asta, ci altceva. Firește, lucrurile spuse de mine mai sus nu sunt valabile doar pentru copiii <15, ci aș merge mai departe, dar intrăm într-o altă clasă socială și alte minorități pe care iar nu le înțeleg de ce se rup în figuri ca pe nebunia lu’ Salam sau cum s-o numi. 😀 Rezumându-mă doar la generația menționată, o să las mai jos enigma mea.

Ajungând la întrebarea care mă macină de 2 zile: De ce e generația „hop, eroina” atât de ușor de manipulat? Mi se pare trist! Trist rău!

4 comentarii la „Generația „hop, eroina”…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: