Sari la conținut

Florin Salam cel mai căutat și manelele de pe Youtube

Eu îs certat cu manelele, asta să se știe din capul locului. Nu le suport, mi se pare că sunt o prostie maximă, dar asta se caută se pare. Și asta se vrea, să nu mai zic că cel puțin jumătate din ce e pe radio la ora actuală sună a manea (dar meh, ce știe țăranu ce-i șofranu, nu?).

Aseară, din curiozitate (pentru prima oară cred) am intrat pe „trenduri” în Youtube. Ce mi-a fost dat să văd, jur că nu îmi trecea prin căpșor. Grămadă de manele, frațiwear. Și nu mă refer la Velea când zic de manele. Și după mă gândeam dacă toată treaba cu trend-urile e pe bune. Și da, mi-am dat seama că de fapt chiar asta se cauta, dar să vă dau niște exemple, zic, să nu credeți că am băut prea mult vin fiert în ultima perioadă 😀 :

  • Dani Mocanu – De ce să ne certăm iubi (HIT 2015) (fără diacritice că n-are rost și fără virgulă înainte de iubi că nu știe ea d-astea). Mare om, mare caracter, dar nu am nici cea mai mică stare să-mi stric zen-ul.
  • Carmen de la Salciua si Culita Sterp – Nimic nu e intamplator (mno, n-am auzit, nu mă bag, dar nu mă atrage)
  • Sandu Ciorba – Capitano (NOU 2016) (păi, dacă nu era ciorba și dacă nu e nou și pe 2016, atunci înseamnă că nu e manea)
  • Florin Salam – Hai sărută-mă o dată (video – best hits) (da, din nou se adeverește faptul că Florin Salam este personajul cel mai căutat din anul 2015. Am văzut astăzi un comentariu pe subiectul ăsta absolut genial „vezi ce se întâmplă dacă s-a băgat internet la sat”, adevăr, nenică, mare adevăr. Ce să facă tot țăranu (fără ghilimelele rigoare) dacă nu să intre pe Youtube să bage manele, eventual pe repeat. Unde mai pui că unu e Florin Salam, bo$$. (cinism la cote înalte)
  • Mihăiță Piticu – M-ai pierdut – 2016 (video official) (bă, am observat o treabă, dacă nu e pe 2016 și dacă nu e official, nou sau hit nu se pretează la industrie. A, musai să fie fără diacritice că nu vede nimeni 😀 )
  • Marius Babanu – Aș fugi cu tine în Egipt – 2016 (am mai observat că asta cu egiptul, arăboaicele și altele asemenea devin laitmotive în manele. A, era să uit de iubire și suferință. Ce să știu eu, nimic nu știu..)

Ar mai fi multe alte exemple ca cele de mai sus în Youtube Trends, dar nu vreau să vă plictisesc foarte tare. Ce vreau să spun este că mi se pare penal că o bună parte din populație asta halește, manele la greu. Am rămas cu un gust amar, nu e ca și cum nu l-aș fi avut de ceva ani încoace, dar încă mai am o mică speranță. Și dacă până și Florin Salam este cel mai căutat personaj pe Google în anul 2015, atunci e groasă treaba rău de tot. Eu nu pot să concep cum de e căutat atât de mult. Pe bune, e doar un țigan care face muzică proastă, să-mi fie cu iertare.

Trist, dar adevărat #spectacolulvietiicotidiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: