Home Unde, Ce si Cum Cum a fost la Fifth Dimension, primul escape room VR din București

Cum a fost la Fifth Dimension, primul escape room VR din București

by Cosmin Cengher
0 comment

Săptămâna trecută am zis să încerc ceva nou. Și mnah, când am auzit că Fifth Dimension este primul escape room în VR din București am zis că n-am cum să ratez asta. Unde e ceva nou care sună bine, hop și eu. Cam așa a fost și acum.

Probabil ai văzut și tu că în ultimul timp treaba asta cu realitatea virtuală prinde un tot mai mare contur. Ba prin mall-uri, ba prin magazine, ba prin reclame. E un nou “val” de chestii cool de încercat. Chiar discutam cu cineva după un eveniment (în care tema principală fusese VR-ul) că sunt tare curios de cum o să evolueze treaba asta. Și uite că acum vorbesc despre primul escape room în VR din București.

Cum a fost experiența la Fifth Dimension

Foarte mișto, asta pentru că nu mă gândeam că o să fie atât de complex. Mă gândeam că o să fie vreun roller coaster pe care-l găsești prin mall sau să desenezi chestii cu ajutorul unor joystick-uri. Well, pentru un escape room treaba stă cu totul diferit. Pentru că e o experiență pe care nu o mai găsești momentan prin alte locuri.

Noi am avut de evadat din Cosmos și să ajungem din nou pe Pământ. Gândiți-vă că în toată experiența asta te puteai folosi numai de mâini și de cap (la propriu și la figurat 😀 ). Primul instinct era să te ridici de pe scaun și să faci lucrurile într-un mod firesc, cu care ești obișnuit. În primele minute, până te obișnuiești o să fie greuț să-ți ții instinctul ăsta în frâu. Dar după o să te bucuri de tot ce-ți oferă jocul. Și o să fie super fun, asta pentru că nu poți să-i vezi pe prietenii cu care te joci în mod real, ci doar avatarul lor din joc. Și de comunicat cu ei o să fie foarte fun – asta pentru că fiecare vrea să experimenteze cât mai mult, doar că uneori unul singur e de ajuns pentru a duce task-ul la bun sfârșit.

Te întrebi dacă am avut vreo senzație de rău din pricina VR-ului, este? Zic asta pentru că și eu m-am gândit la acest aspect înainte să ajung la Fifth Dimension. Ce-ți pot spune e că vei fi atât de captivat de joc încât n-o să ai timp să te gândești la asta.

La Fifth Dimension ai 3 camere disponibile zilnic, între 12:00 – 00:00 și-l poți găsi pe strada Transilvaniei, nr 5.

Momentan Cosmos este singurul joc disponibil, însă, din ce vorbeam cu Alexandru, tipul care deține escape room-ul, o să facă niște lucruri foarte faine. Pentru că da, treaba asta cu VR-ul o să ne ofere foarte multe chestii mișto pe parte de jocuri.

Mno, acum ia-ți încă 3 prieteni și hai să experimentezi o chestie mișto. Te aștept să-mi zici cum a fost! 😀

S-ar putea să-ți placă

Leave a Comment

Acest site utilizează cookie-uri! Te rugăm să-ți acorzi acordul cu privire la acest aspect. :) Accept Vezi mai multe

%d blogeri au apreciat: