Sari la conținut

Cum a fost la Fifth Dimension, primul escape room VR din București

Săptămâna trecută am zis să încerc ceva nou. Și mnah, când am auzit că Fifth Dimension este primul escape room în VR din București am zis că n-am cum să ratez asta. Unde e ceva nou care sună bine, hop și eu. Cam așa a fost și acum.

Probabil ai văzut și tu că în ultimul timp treaba asta cu realitatea virtuală prinde un tot mai mare contur. Ba prin mall-uri, ba prin magazine, ba prin reclame. E un nou „val” de chestii cool de încercat. Chiar discutam cu cineva după un eveniment (în care tema principală fusese VR-ul) că sunt tare curios de cum o să evolueze treaba asta. Și uite că acum vorbesc despre primul escape room în VR din București.

Cum a fost experiența la Fifth Dimension

Foarte mișto, asta pentru că nu mă gândeam că o să fie atât de complex. Mă gândeam că o să fie vreun roller coaster pe care-l găsești prin mall sau să desenezi chestii cu ajutorul unor joystick-uri. Well, pentru un escape room treaba stă cu totul diferit. Pentru că e o experiență pe care nu o mai găsești momentan prin alte locuri.

Noi am avut de evadat din Cosmos și să ajungem din nou pe Pământ. Gândiți-vă că în toată experiența asta te puteai folosi numai de mâini și de cap (la propriu și la figurat 😀 ). Primul instinct era să te ridici de pe scaun și să faci lucrurile într-un mod firesc, cu care ești obișnuit. În primele minute, până te obișnuiești o să fie greuț să-ți ții instinctul ăsta în frâu. Dar după o să te bucuri de tot ce-ți oferă jocul. Și o să fie super fun, asta pentru că nu poți să-i vezi pe prietenii cu care te joci în mod real, ci doar avatarul lor din joc. Și de comunicat cu ei o să fie foarte fun – asta pentru că fiecare vrea să experimenteze cât mai mult, doar că uneori unul singur e de ajuns pentru a duce task-ul la bun sfârșit.

Te întrebi dacă am avut vreo senzație de rău din pricina VR-ului, este? Zic asta pentru că și eu m-am gândit la acest aspect înainte să ajung la Fifth Dimension. Ce-ți pot spune e că vei fi atât de captivat de joc încât n-o să ai timp să te gândești la asta.

La Fifth Dimension ai 3 camere disponibile zilnic, între 12:00 – 00:00 și-l poți găsi pe strada Transilvaniei, nr 5.

Momentan Cosmos este singurul joc disponibil, însă, din ce vorbeam cu Alexandru, tipul care deține escape room-ul, o să facă niște lucruri foarte faine. Pentru că da, treaba asta cu VR-ul o să ne ofere foarte multe chestii mișto pe parte de jocuri.

Mno, acum ia-ți încă 3 prieteni și hai să experimentezi o chestie mișto. Te aștept să-mi zici cum a fost! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: