Ai fost printre eroii de nota 10 din liceu?

eroii de nota 10

Nu am fost un elev de nota 10! Nici nu mi-am dorit să fiu! Încă din prima clipă în care am intrat în curtea liceului mi-am dat seama de un lucru: anume că tot ceea ce urmează să ți se întâmple ține doar de alegerile pe care le vei face și de oamenii cu care te înconjori. Eroi de nota 10 sunt mulți! Cred doar că e important să vezi cum să-i ții lângă tine.

În toată perioada liceului am fost genul de elev care s-a axat mai mult pe dezvoltarea personală, făcând multe lucruri extra. Ce nu țin neapărat de școală. 4 ani și ceva am făcut actorie. 2 ani și ceva baschet în echipa liceului. Zeci de activități care mai de care mai diverse. Toate astea îmi mâncau timp, timp în care poate puteam învăța să fiu un elev de nota 10. Nu mi-a plăcut să învăț prea mult pentru că mi s-a părut super slab gândit sistemul de învățământ. Am considerat că pot să fiu autodidact și să învăț altfel – prin experiențe. 

Cred că asta înseamnă să fii, de fapt, erou de nota 10. Să poți să le transmiți oamenilor ceva, prin orice mijloace. Să nu fii ca oricare alt elev care tocește și atât. Școala îți oferă doar o mică bază de cunoștiințe teoretice, dar practic? Pentru mine eroii de nota 10 din liceu au fost toți cei care au ales să transmită oamenilor câte ceva din experiențele lor. Fie că unii cântau, dansau, erau mici actori în devenire, mergeau la debate-uri sau își construiau în cap business-urile pe care le visau. Să fii printre acei eroi de nota 10 înseamnă să fii mai presus de niște note trecute în catalog. N-am pus niciodată preț pe asta, nu mi s-a părut niciodată că asta reflectă ce știi tu cu adevărat și toate cunoștințele pe care le-ai acumulat până în momentul acela.

Eroii de nota 10 sunt întotdeauna diferiți! Sunt întotdeauna cei care nu acceptă ca principiile lor să fie încălcate și se luptă. Sunt cei care îi ajută pe alții! Care-i motivează și îi fac mai puternici! Pentru că știu că doar așa vor putea să-și adune lângă ei o gașcă mare de eroi cu care pot trece prin orice! 😀


Acest articol face parte din campania „Vreau în clasa a noua” cu sprijinul KFC și Pizza Hut. Campanie în care m-am implicat cu drag și în anii trecuți, povestind despre experiențele din liceul aici și aici.

Pe parcursul lunii octombrie poți dona câte 1 leu în toată rețeaua de restaurante KFC și Pizza Hut, fără a fi nevoit să cumperi neapărat vreun produs, iar astfel vei contribui la bursele unor copii înscriși în program pentru a se bucura de un nou an de școală. De-a lungul celor zece ani de parteneriat au fost strânse fonduri în valoare de peste 519.000 de euro și au fost ajutați peste 1.000 de elevi cu burse lunare de câte 250 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *