Sari la conținut

Dragi șoferi, lăsați-o mai ușor când plouă

București, 4 februarie 2016.

Dragi șoferi, ăștia de stăm în București știm că atunci când plouă se întâmplă 3 lucruri:

  • traficul se blochează pentru că mulți prin termenul de „umbrelă” înțeleg „mașină”
  • la cât de mișto-i treaba cu rețeaua de canalizare se creează bălți (mari)
  • toți șoferii parcă apasă pedala de accelerație de-ai dracu (bineînțeles că atunci când treceți pe lângă trecerea de pietoni nu trebuie nici să încetiniți și nici să ocoloți balta).

Dragi șoferi, noi, pietonii de rând, am dori, dacă-i posibil și nu trebuie să mergem să dăm acatiste cu „dă Doamne, îngerașul meu și maica cea curată”, să o lăsați mai moale și să vă gândiți de 2 ori când vă cade piciorul cu talpa groasă pe accelerație. Nu de alta, dar parcă ne-am dori un pic așa să nu vă mai dezgropăm morții într-un mod necrofilic și nici să sughițe mamele dumneavoastră.

Dragi șoferi, nu fiți ghelbani atunci când plouă – eu înțeleg că v-ați trezit mai târziu pentru că deh, plecați cu mașina la muncă și acum vă grăbiți că întârziați, dar mai trebuie să ne și lăsați să traversăm, legal, pe trecerea de pietoni. Și mi-aș mai dori ca atunci când traversez să nu zburați pe linia de tramvai ca să ocoliți coloana ce s-a creat la semafor.  Sper doar să prindeți ambuteiajele specifice pentru traficul din București în zilele când plouă.

Dragi șoferi, dacă mergem și noi, muritorii de rând, pe trotuar, ar fi tare fain să încetiniți dacă vedeți că-i bartai balta. Sau s-o ocoliți în caz de-i posibilă duda asta. Chiar mi-ar plăcea să nu trebuiască să-mi storc hainele pentru că un ghelban cu BMW se grăbea s-o ducă pe prințesa lui botoxată la muncă (orice muncă ar presta „domnișoara”).

Pentru toți ceilalți „Dragi șoferi” care au prins mesajul meu sau care nu procedează în modurile precizate anterior înclin (o bere după ce nu mai aveți de condus, #dontdrinkanddrive).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: