Sari la conținut

Dragă Cosmin Cengher din clasa a IX-a

Știu că ești puțin debusolat și în curtea liceului este prea multă lume și te sperie asta. O să te obișnuiești cu asta și o să vezi că de fapt oamenii o să fie cei pe care îi îndrăgești cel mai mult în meseria pe care urmează să o faci. Că o să urmeze o perioadă dificilă, dar frumoasă. Mergi la careu, acolo o să interacționezi pentru prima dată cu o parte dintre colegii tăi. Fii prietenos și încearcă să nu mai fi timid și retras. Nu o să-ți folosească asta la nimic. Nu îți poți imagina acum ce legături vei putea avea cu unii dintre ei.

Mergi în sala de sport, o să vezi că acel loc o să fie ceva mai mult decât o simplă sală de sport. Mai mult, o să fie un loc în care poți vorbi despre problemele pe care le ai. Și nu te mai sfii să ți le faci publice, o să câștigi cu asta.

Ține-te de sport – Fotbalul a fost în copilărie, știu că ai trecut peste asta și că te-a atras mai mult baschetul. Mergi în fiecare vineri la 9 dimineața la antrenamente, ce mai contează că ai ore după-amiaza?! Atâta timp cât faci un lucru din plăcere, nu o să te simți niciodată obosit. Te las să experimentezi asta pe propria piele. Lasă golăneala cu băieții de după antrenamente, n-o să-ți folosească la nimic. Și mergi la primele ore, te rog. N-o să faci decât să acumulezi absențe.

Nu te baza și nu profita de bunătatea oamenilor – Că tot vorbeam de absențe, nu profita că ai o dirigintă și ulterior un diriginte care îți vor motiva toate absențele pentru că ești „băiat bun”. Tu știi că ești bun, nu te pierde pe drum, ești mai bun de atât, fă ceva cu viața ta.

Actoria a fost cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat în anii de liceu – Din momentul în care bărbatul acela va intra pe ușă, nu sta pe gânduri să te bagi. Chiar dacă nu știi în ce te bagi, aruncă-te-n necunoscut, Actoria o să-ți ofere cele mai frumoase clipe pe care le vei trăi. Nici nu-ți poți imagina ce bucurie îți vor aduce 400 de suflete care te vor aplauda la scenă deschisă. Dar asta înseamnă muncă, înseamnă nopți de introspecții, zile de exercițiu, vicii proaste pe care ți le vei însuși și multe dimineți trezite când soarele nici măcar nu dădea semne de viață. Să fii artist înseamnă să înveți să renunți!

Iubește mult – Și nu-ți bate joc de persoanele care te iubesc. O să-ți fie foarte greu după aceea. O să te întrebi de ce ți se întâmplă asta tocmai ție, dar nu-ți dai seama că răspunsul la întrebarea asta se află mai aproape decât ai crezut vreodată. Răspunsul se află chiar în interiorul tău.

Nu ești făcut pentru matematică, fizică și chimie – O să-ți trebuiască doi ani să-ți dai seama că matematica nu s-a legat de tine, fizica te-a marcat cu un 1 trecut în catalog, iar la chimie o să ai promisă o corigență pentru clasa a XI-a. E momentul să te hotărăști ce vrei să faci în viața. E momentul în care trebuie să schimbi colectivul și să te muți de la D la B. Momentul în care n-o să-ți placă oamenii, dar o să fie momentul când o să îți găsești drumul spre ce vrei să faci. Deși crezi că mai e mult până acolo, ehee, nu o să-ți dai seama cum a trecut timpul. Ce noțiune relativă, timpul..

Fii calm și rezervat, nu e un capăt de țară dacă eșuezi, o să fie de fapt doar pentru binele tău – O să-ți dai seama că nu o să fie un capăt de țară dacă în semestrul I din clasa a XII o să ai corigență la Limba Română, profa nu e rea așa cum cred toți, te pregătește de fapt pentru viitor. O să te ajute asta. Fii calm și rezervat, numai în felul acesta o să câștigi.

Această scrisoare i-o transmit puștiului rebel Cosmin Cengher din clasa a IX-a, cu ocazia campaniei „Vreau în clasa a noua”. Campanie de strângere de fonduri derulată de KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery. Se desfășoară până pe 31 octombrie. Vei găsi în fiecare restaurant KFC sau Pizza Hut o urnă în care poți dona cât vrei tu. La finalul campaniei, cel puțin 75 de copii defavorizați vor putea începe liceul datorită acelor fonduri.

Voi ce cuvinte v-ați adresa vouă, cei din clasa a IX-a?

2 comentarii la „Dragă Cosmin Cengher din clasa a IX-a”

  1. Uau…frumos! Mi-am trimis o scrisoare cu ceva timp in urma, dar a venit momentul sa mai fac una… Cert este ca intotdeauna imi voi spune sa fiu mai calma si mai rabdatoare, sunt niste lucruri la care trebuie ceva lucrat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: