Sari la conținut

Ați văzut documentarul despre București făcut de National Geographic?

Acum câteva săptămâni a fost difuzat un reportaj foarte bun despre București. Mi se pare că, dincolo de vocile rele care spun că București este un oraș nașpa și lipsit de viață, documentarul despre București făcut de National Geographic arată o altă față a orașului. Multe lucruri care nu prea sunt știute sau lucruri pe care mulți nu le știm. Nici eu care am fost născut și crescut în capitală.

Reportajul face parte din seria „Smart Cities” – un proiect care își propune să promoveze 18 orașe europene care au un mare potențial de creștere în următorii ani. Documentarul despre București este prezentat de Andrew Evans și își propune să arate o latură frumoasă, inovativă și inteligentă a oamenilor și a orașului. Deci, cam cât de tare este treaba asta?

Mie mi se par extraordinare lucrurile care au fost „născute” aici. Unele care nici nu-ți trec prin cap, asta pentru că, pe cât de mici sunt, pe atât de pline de însemnătate îs. Dar nu vă zic mai multe despre ele, vă las să le descoperiți în documentar.

E o temă constantă în acest oraș evolutiv: combinația între vechi și nou, ieșirea din tipar, cu curaj, dar cu respect pentru tradiție. Misiunea de a deveni oraș inteligent s-a înălțat din era comunistă. Bucureștenii, înarmați cu aptitudini și inovații, pășesc spre secolul XXI plini de încredere, ca gânditori independenți și întreprinzători curajoși.

Bucureștiul e un oraș inteligent, a luat decizii bune în ultimii ani. S-a angajat să devină un oraș cât mai bun pentru viitor. Nu pentru următorii ani, pentru următorul secol. Se gândește la transport, tehnologie, educație, bucătărie, cultură, la tot. Vrea să fie un exemplu pentru restul lumii, ceea ce mi se pare impresionant.

Vă las să urmăriți documentarul despre București și vă aștept cu păreri mai jos, în comentarii. 😀

 

2 comentarii la „Ați văzut documentarul despre București făcut de National Geographic?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: