Sari la conținut

Diferența dintre un accident și un atentat terorist

De când am început treaba asta cu blogu’ mi-am jurat că nu o să fac politică pe tarlaua mea 2.0. Și așa o să și țin treaba asta în contianuare. Asta pentru că românu e bun de când s-a născut la fotbal și politică, băut și bătut femei și la a da sfaturi. Am ales să nu fac politică din câteva motive:

1. pentru că nu mă pricep

2. dacă nu mă pricep, e simplu, mai bine tac din gură

3. pentru că mi se pare atât de scârboasă și atât de curvă încât nu-s făcut pentru așa ceva (părere personală, evident)

Bon, astea fiind spuse, ăsta a fost și unul dintre motivele pentru care am ales să tac cu privire la accidentul de la #colectiv. Și încă alte câteva motive, de ordin personal pe care nu o să le discut niciodată pe blog. Asta pentru că nu mi se pare ok și am tăcut din respect pentru oameni. Să nu mai pun la mijloc faptul că s-a generat trafic din abjecțiuni ordinare, partea a 2-a.

Văd în ultimu timp că se discută frenetic pe tema pozelor de profil că de ce nu e Colectiv, că de ce e steagul Franței, că de ce nu e steagul celorlalte țări care au mai fost atacate și alte asemenea mizerii care mi se par, nu numai tâmpite, dar și lipsite de orice conținut și sens.

Toți suntem experți în ceva, cel puțin așa am vrea a crede. Văd mulți „deontologi” care fac teoria rahatului la pătrat luat combinat câte 10, din probabilități N, care au un hate speech foarte agresiv de genul „ce proști sunt ăștia, nenicăăă! Și ipocriți pe deasupra. Și-au pus doliu #colectiv și acum au dat-o repede cu Franța.”

Păi, când ești „deontolog” mergi până la capăt, pentru că nu înțelegi de ce lumea își pune steagul Franței și nici nu faci diferența între un accident și un atac terorist. Între moartea a 150 de oameni printr-un măcel pus la punct și moartea nevinovată a unor oameni în Colectiv.

Nu-s de nici o parte, sunt total neutru, la fel cum sunt și cu politica, nu mi-am pus nici doliu și nici steagul Franței la profil pentru că nu consider că ajută cu ceva. Nu are nici un sens să te cerți cu oamenii că de ce a pus sau de ce n-a pus, nu are nici o importanță!

Dacă într-adevăr pentru fiecare om care a făcut treaba asta din 8 milioane de conturi de Facebook se dona 1 euro, apăi, atunci cred că însemna ceva. Așa nu are nici o însemnătate.

Apreciez că este o formă de solidaritate, regret, condoleanțe, etc, dar dacă într-adevăr vrei să îți aduci aportul în vreun fel, atunci o faci altfel, zic. Unde să mai pun faptul că, dacă vorbesc prostii, vorbesc pe barba mea, mai mult de jumătate din cei care și-au pus steagul Franței la profil nu au nici măcar o idee de ce e așa. Și sunt genul de oameni pe care nu-i suport pe Facebook care au făcut asta pe sistemul „lasă, bă, e mai frumos așa..”

În rest, noi să fim sănătoși că sunt lucruri mult mai nașpa care se întâmplă decât pozele de profil de pe Facebook cu #colectiv sau cu Franța. Ce e de început, oricum a început demult.

Un comentariu la „Diferența dintre un accident și un atentat terorist”

  1. Pingback: În martie apare un documentar despre Colectiv - Cosmin Cengher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: