Sari la conținut

De ce trebuie să ia DiCaprio Oscarul

Leonardo DiCaprio este actorul ăla din Titanic – Corect

Am început articolul în felul acesta pentru că știm cu toții că atunci când vorbim de DiCaprio, gândul ne duce automat și fără voia noastră la grandiosul film din 1997 – Titanic. La fel de corect este și faptul că acel rol l-a făcut cunoscut și, dacă vreți, a fost ca o rampă de lansare pentru el. Eu personal nu consider rolul pe care l-a făcut în Titanic ca fiind cel mai bun al său, dar este doar o părere cu care puteți sau nu să fiți de acord.

Leonardo DiCaprio nu este doar actorul din Titanic – Corect

Ca să-mi susțin opinia pe care am început-o mai sus, mulți se rezumă doar la un rol atunci când vorbesc de un actor. E și corect să fie așa, dar cu o mică adăugire: atunci când ai atât de multe roluri aproape de perfecțiune, nu poți să vorbești doar despre unul singur. Aș vrea să amintesc aici doar câteva filme în care m-a spart în bucățele mici, cât să mă facă să mă îndrăgostesc iremediabil de el (la modul actoricesc, firește): Catch me if you can, Inception, Django: Unchained, The Great Gatsby, The Wolf of The Wall Street. Filme care vorbesc de la sine și pe care nu cred că-i cazul să le mai prezint.

Leonardo DiCaprio nu a luat nici un Oscar până acum – Corect

Și vin și întreb: De ce n-a luat băiatu nici un Oscar până acum? Serios, adică, dacă mă întrebi, din partea mea trebuie câte-un Oscar la fiecare dintre ele. Și nu cred că vorbește partea subiectivă din mine când zic asta.

Leonardo DiCaprio merită acest premiu pentru rolul pe care l-a făcut în The Revenant – Eu zic că e corect.

Tocmai am terminat de văzut The Revenant. Nu știu dacă e din cauza euforiei sau din cazul lui DiCaprio, dar pot să zic doar că filmul ăsta e G.R.A.V – din multe puncte de vedere.

 1. Rolul făcut de DiCaprio – asta în primul rând, nu vreau să fac nici un spoiler, dar o să-mi dați dreptate (zic eu) că merită Oscarul pentru filmul ăsta.
 2. Cum e filmat – Eu am o nebunie, să fie foarte mișto filmat și să nu fie genul de peliculă Hollywoodiană cu enșpe mii de efecte speciale.
 3. Povestea – mișto, dar trebuie să te prindă de la început. Din momentul în care te-a prins, ei bine, nici că-ți mai dă drumu’ :D.
 4. Ceilalțí actori – din nou o nebunie de-a mea, zic că un singur actor nu poate face tot filmul.

Repet, nu vreau să vă dau nici un spoiler, pot să zic că este un film dur, cu un DiCaprio excepțional. Cu momente în care rămâi cu gura căscată și te întrebi cum naiba au făcut oamenii ăia așa ceva. Cu momente în care tresari, în care ți se ridică părul pe mâini și zici că nu se poate.

Un film bun, jur! Și dacă DiCaprio nu ia Oscarul nici pentru ăsta o să mă oftic grav de tot. Bă, graaaaav.

Vizionare plăcută. Aștept să-mi spuneți cum vi s-a părut. 😀

6 comentarii la „De ce trebuie să ia DiCaprio Oscarul”

 1. Pingback: Cum arată nominalizările la premiile Oscar 2016 - Cosmin Cengher

 2. Au contrair, eu zic ca nu prea merita oscarul, dar avand in vede ce „adversari” are, este posibil sa-l ia.
  De ce zic ca nu prea merita?

  SPOILER ! Nu citi in jos !

  Dude, the guy slept 80% of the movie ! E drept ca pentru a te recupera ai nevoie de odihna, dar oricum filmul e exagerat, pentru ca un om abia rezista la atacul unui urs in conditii de vreme calda, dapai sa traiasca, sa se intoarca si sa-si omoare dusmanul, pe frigul ala… I mean, really?

  Bine, multe filme sunt trase de par, asta e partea a doua. Ce vreau eu sa zic este ca Leonardo a oferit reprezentatii mai bune decat ce avem aici, in alte filme…

  Dar cum am zis, cum nu prea are concurenti, e posibil. ( desi nu am vazut niciun alt film in care joaca adversarii)

  1. Înțeleg ce zici. 😀 Din punctul de vedere al trasului de păr, toate filmele îs. Mie mi-a plăcut filmul și am zis că trebuie să-l ia pentru ce a făcut ca rol. E o treabă să stai 8 luni în sălbăticie și să construiești în niște condiții nu tocmai plăcute.

   Știu, nu are adversari „competenți”, dacă vrei, din punct de vedere al rolurilor pe care le-au făcut. Dar e subiectiv.

   La fel cum sunt de acord și cu faptul că a făcut alte câteva roluri bune. Dar, totuși, nu a luat nimic cu ele. Și aici încerc să exclud trendu’ că trebuie DiCaprio să ia oscarul..

 3. Pingback: Premiile Oscar 2016 - Lista completă a câștigătirilor - Cosmin Cengher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: