Sari la conținut

Cum să scapi de controlori în București (2)

Cum am spus și în articolul acesta, nu este așa de greu să scapi de controlorii din R.A.T.B-ul Bucureștean. O să prezint în cele ce urmează regulile pe care le consider eu de aur atunci când ai de-a face cu aceste animăluțe fioroase. Sau, altfel spus – cum să scapi de controlori în București.  🙂

Cum să scapi de controlori în București:

  1. Nu le da niciodată Buletinul. NU, NICIODATĂ!!! Ei întotdeauna vor plusa și vor spune că sună la Poliție. Poliția este foarte adevărat că are voie să te legitimeze, dar chiar crezi că polițiștii îsi vor pierde timpul cu un infractor ca tine? Ei bine, aici nu știu ce să zic, sunt convins că unii vor spune că da, alții că nu. Eu aș tinde spre NU!
  2. Spune-le că mergi la cea mai apropiată secție de poliție! În cazul acesta este foarte clar. Nici un controlor nu-și va pierde 2 ore cu tine în secția de poliție. În timpul acesta pot găsi alt fraier pe care să-l stoarcă de bani. Nu o să-și piardă timpul pe declarații, semnătura, procese verbale și alte asemenea. Ei vor să ciugulească câte 50 de lei din fiecare autobuz și sper că nu ești atât de fraier încât să cazi în clasa domniilor lor.
  3. Spune-le să coborâți din mijlocul de transport în comun! E clar, atunci când nu mai sunteți în interiorul unui vehicul al R.A.T.B-ului sunteți practic un necunoscut de pe stradă. Controlorii, în astfel de situații NU au voie să vă dea amendă. Gândește-te că e ca atunci când te întâlnești pe stradă cu un necunoscut care te oprește și, în loc să te întrebe cât este ceasul, surpriză, îți dă amendă.
  4. Ai dreptul să le ceri foaie de parcurs pe ziua respectivă, legitimația, autorizația că au voie să controleze pe autobuzul respectiv! Ca orice alt om care lucrează în favoarea statului, angajatul respectiv are o serie de obligații pe care trebuie să le respecte, printre care și cele enumerate deja. Majoritatea nu au toate aceste lucruri asupra lor așa că poate fi o variantă bună pentru a scăpa de controlori.
  5. Nu au voie să pună mâna pe tine. Conform articolului 297 din Noul Cod Penal, Abuz în serviciu, alin. 1, „fapta prin care, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. „

Astea fiind spuse, dacă te întrebi cum să scapi de controlori, ți-am dat mai sus câteva sugestii bune de urmat atunci când mergi cu RATB-ul. Nu merge să te dai englezoi și să vorbești într-o limbă străină, asta nu prea prinde, pentru că, sincer să fiu, se vede pe fața noastră că suntem români.

Sper să vă fie de folos ghidul de supraviețuire urbană contra animalelor fioroase numite controlori de către societatea română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: