Sari la conținut

Cum să dai cu bormașina dis-de-dimineață în toți pereții!?

„Micile plăceri ale vieții,
Cum să dai cu bormașina dis-de-dimineață în toți pereții!?” (Kazi Ploae)

M-am trezit în sunetul deosebit al bormașinii și al sunetelor de ciocan de la vecini, potențate la maximum de sunetul de picamer venit din stradă. În sunetul muncitorilor : „Hai, băă, dăi așa că merge! Haide, băăă, mai repede!”

Super sau ce?

Nu știu cum se face că dinspre Iancului înspre Pantelimon se muncește de 2-3 ani, „neîncetat”, la modernizarea liniei de tramvai. Mi s-a părut foarte amuzant cum acum vreo lună de zile, furnicuțele de muncitori trăgeau tare și nu-și mai luau pauză din juma-n juma de oră atunci când s-a deschid MEGA Mall-ul. Acum, distinșii fac treabă dimineața la 8 dimineața, zgomotos și după se retrag pentru berea la butelcuță verde pe care o sorb liniștiți la umbra copacilor. „Ce să-i facem, domne? Este foarte cald și noi nu putem să muncim în astfel de condiții.” Absolut, neică.

La fel toți vecinii care fac reparații prin casă. Toți dau găuri sau găsesc să bată ceva. Mă întreb uneori de unde au atâta loc să dea atâtea găuri. După ce trece ora 10 și bineînțeles că te-au trezit, ei se liniștesc subit. Parcă și-au dus misiunea la bun sfârșit și după aceea își primesc laurii relaxați. Bine, fie, primesc înjurături care vizează mame și nu numai.

Randamentul în ambele cazuri se pare că este dimineața.

Și mi se pare foarte, foarte funny cum în tot orașul se lucrează, dar foarte puține lucrări sunt duse la bun sfârșit de „meșterii pricepuți”.

La mai mare, zic. Sau nu, lua-v-aș bormașina-n..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: