Sari la conținut

Ce ți-ar plăcea să faci dacă n-ai face ce faci acum

Ce ti-ar placea sa faci - job

De ceva timp mă tot macină întrebarea asta. Sigur, de măcinat e mult spus, hai să zic că e mai mult o curiozitate. Și când pun întrebarea ce ți-ar plăcea să faci dacă n-ai face ce faci acum mă refer la job-ul pe care-l ai. Anul 2017 a fost acela în care am terminat o facultate și am schimbat jobul pe care-l aveam de un an de zile – Social Media something că specialist e mult spus și mai am de mâncat niște pâini până să ajung acolo. L-am schimbat tot în același domeniu, și-mi place ce fac.

Întotdeauna am fost de părere că în orice domeniu ai activa, indiferent de cât de multe locuri de muncă schimbi, din oricare ai de învățat câte ceva. Despre primele joburi și despre ideea că din orice loc trebuie să furi experiențe am mai vorbit și cred în treaba asta maxim. Pe bune, acum, ce-ar fi dacă doar mi s-ar spune unele lucruri fără să le iau, să iau din ele învățăminte și după să le folosesc mai departe. Nasol, nu? 😀

Ce mi se pare cu adevărat este că știu foarte mulți oameni care rămân blocați în anumite job-uri doar pentru bani. Ceea ce mi se pare trist. O dată că nu au curajul să meargă mai departe. Și a doua din simplul fapt că deși s-au plafonat, fac aceleași lucruri în fiecare zi (asta dacă le mai fac), au un colectiv trist și deloc interesant, rămân pentru că s-au obișnuit acolo și pentru bani.

Trecând într-o notă mai pozitivă, chiar dacă-mi place mult ce fac la job, fiecare avem slăbiciuni și „dream jobs”. Alea la care visăm cu ochii deschiși la cafeaua de dimineață. De exemplu, la mine ar fi acela de a avea un Voklswagen Hippie Van și să cutreier lumea pe unde mă duce drumul. Să nu stau mai mult de câteva zile într-un loc, eventual nici măcar să nu știu următoarea destinație. Să am parte de experiențe și oameni noi la tot pasul. Da, dacă ar fi să fac altceva decât ce fac acum ar fi să călătoresc. Și să tratez chestia asta ca pe un job, așa cum o fac și alții la un nivel mult mai mare.

Ajută-mă să-mi satisfac curiozitatea: Ce ți-ar plăcea să faci dacă n-ai face ce faci ce faci acum?

Zi-mi în comentarii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: