Sari la conținut

#suntuntaran: Nu vreți să recunoașteți și voi? :D

Tocmai ce s-a terminat Social Media Summit, evenimentul organizat de Revista Biz și despre care v-am dat în scris. Am avut o surpriză foarte faină, anume treaba asta cu #suntuntaran.

Atât acum, cât și atunci când eram mic, am avut bunici care locuiau la țară. Era inevitabil să nu prind câteva veri în care spălatul la lighean, țărâna și copiii cu care jucam fotbal pe strada prăfuită sau pe pășune să lipsească. Mă loveam adesea de sintagma „ăsta-i țăran d-ăla de București”. Și acum hai să recunoaștem, de câte ori pe zi exclamăm un „ce țăran!”?

Dar de ce #suntuntaran?

Astăzi, țăran a ajuns să fie sinonim cu bădăran, necioplit sau mitocan. Cum vedem sau auzim ceva de rău, cuvântul țăran ne vine automat în cap, iar expresii ca „Uite-l și pe țăranu’ ăla!” sau „Mamă, ce țărancă!” fac parte din peisajul nostru sonor de zi cu zi, fie că vorbim de mall, birou, net sau televizor.

Astăzi, țăran a ajuns să fie o rușine, deși, dacă stăm puțin și ne gândim, la a doua sau a treia generație, toți suntem țărani. Așa că haideți să ne aducem aminte ce înseamnă țăran cu adevărat.

Atunci când zic că mi-a plăcut și că #suntuntaran nu-s vorbe-n vânt, ci mai degrabă un adevăr universal valabil, dar pe care nu toți îl recunoaștem. Duda-i una simplă, intră pe suntuntaran.ro și recunoaște și tu că ești. Nu uita să alegi și motivul pentru care așa și pe dincolo și după dă un share pe Facebook cu #suntuntaran. Eu am stat un pic în cumpănă pentru că se potriveau mai multe cu felul meu de-a fi (țăran). 😀 Acu’ n-o să fie nicio rușine,

Campania este organizată de cei de la Revista Biz și nu zic doar să intrați în joc, zic că-i musai s-o faceți. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: