“Bună, ce faci?” Cel mai nașpa mod de a începe o conversație!

Bună, Ce faci?

Salut, ce faci?

Când aud asta simt că ceva nu funcţionează şi planetele nu se aliniază. Ceea ce s-ar vrea a fi este un instrument de comunicare, este de fapt o barieră. Este că şi când ai pus un zid între tine şi interlocutor tău. Marea majoritate a oamenilor răspund cu “bine, tu?”. În cazul acesta este practic o altă cărămidă pusă la bazele zidului de comunicare care se creează între voi doi. Lumea tinde spre generalizări banale, nerăspunzând practic la întrebare, o evita. Bine, de altfel, este o stare, te simţi bine, nicidecum nu reflectă ceea ce faci în momentul respectiv.

Că să potenţez ideea asta, gândiţi-vă atunci când aveţi o stare dezastruoasă, probleme, nimic nu merge bine. Cineva întreabă ce faceţi, voi răspundeţi”binişor”, răspundeţi de fapt la cum va simţiţi.

Este un clişeu pentru că oamenii au de fapt nevoie de confirmări. Cu toţii avem! “îmi stă bine cu x chestie”?

Aşa e şi cu “ce faci?”. Atunci când foloseşti această sintagma tu vezi ce face. L-ai întrebat ce-a făcut în decursul zilei? Nu! Ce face acum..

De ce ai face asta?

Există multe alte moduri de a începe mult mai creativ şi inteligent o conversaţie. Nu-s perfect, şi nici ipocrit! Şi eu folosesc “ce faci?”, dar mereu îmi dau seama că greşesc utilizându-l incât data viitoare să fiu mai atent!

2 comentarii la „“Bună, ce faci?” Cel mai nașpa mod de a începe o conversație!”

  1. aia cu bine, tu e moartea in persoana. e clar ca dupa ea nu ai de ce sa mai intrebi persoana respectiva niciodata. e elementul clar pt a-ți spune cât de mult o interesează pe ea, pe persoană, ceea ce vrei să vorbești cu ea.
    bun articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *