Sari la conținut

Oamenii frumoși din București la Bucharest Jazz Festival.

Cum am mai spus, sunt un iubitor al jazz-ului și al blues-ului. De pe data de 1 până pe 5 are loc în Piața George Enescu Bucharest Jazz Festival.

Am ajuns în jurul orei 8 jumătate și dacă nu mai aveam un pic de umblat nu cred că mă dezlipeam foarte ușor de acordurile pianului, cele ale trompetelor și ale saxofoanelor, ajungând până la naiul ce-mi încânta simțurile cu sunete specifice folclorului românesc.

Genul acela de muzică care te face să uiți de tot și să visezi departe. M-am uitat un pic în ograda vecinului, recunosc. La oamenii din jur care erau absorbiți de multitudinea sunetelor.

Oameni frumoși care au găsit evadearea.

Care au evadat din atmosfera dată de colorații de la fiecare colț care sparg semințe aruncându-le pe asfalt, râgâind a mici cu bere și ascultând manele de pe telefonul furat pe care l-au cumpărat de la Obor.

Oameni care, după o zi obositoare la birou, au desfăcut un nasture de la cămașa albă și au mai slăbit nodul cravatei.

Mi-a plăcut să văd foarte mulți tineri care ascultă muzică bună și nu fac parte din categoria pe care am descris-o un pic mai sus și stau să bea o bere liniștiți.

Mi-a plăcut să văd mulți copii la vârste fragede ce au venit cu părinții lor să asculte acorduri frumoase.

Cea mai mare surpriză pe care am avut-o a fost un tip pe la 20 și un pic de ani. După ce și-a terminat berea, a pus-o sub scaun. Liniștit și relaxat a scos o carte din ghiozdan și a început să citească în atmosfera de basm care era.

Îmi place să vă oameni drăguți care țin ritmul muzicii cu ce apucă. 🙂

Oamenii care simt muzica.

Mi-a plăcut să văd o astfel de atmosferă în București. Rar, dar eu zic că și așa este bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: