Sari la conținut

Blue Fig, noul restaurant din București

Joi seară am fost la deschiderea noului restaurant Blue Fig, pe Știrbei Vodă, nr 4. După ce am stat un pic pe net să caut ce înseamnă Smart Casual, că deh, ăsta era dresscode-ul, am zis că hai să vedem ce-o să fie. Pe ideea că rău n-are ce să fie – și n-o fost.

Evenimentul a fost organizat de fetele de la HTag PR, la fel de exemplar ca celelalte organizate de ele și la care am fost prezent – concertul din Cărturești Carousel al Alexandrei Ușurelu și Deschiderea Restaurantului Asiatic. Eu cu Andreea am ajuns undeva pe la 8 fără un pic, evenimentul începea la ora 8. Lumea bună deja era acolo.

Cum a fost atmosfera, cum sunt prețurile și cum e Restaurantul Blue Fig

Nici nu știu cum să-l prezint pentru că locul e un fel de 4 într-unul: Bar, Lounge, Club și Restaurant. Ambițios, mai ales când la deschidere îți trec pasul vedete precum Cătălin Botezatu, Mihai Albu, Valentina Pelinel, Alexandra Ușurelu, Crina Matei şi alţii. Restaurantul e drăguț organizat, pe două etaje, parter și subsol. Mi-a plăcut că tocmai se dăduse legea interzicerii fumatului în spații publice și am ajuns acasă mirosind a parfum. Pentru că jos, la subsol, spațiul este destul de mic și nu știu cum ar fi fost dacă se fuma înăuntru. Mi se pare căsolul are atmosfera perfectă a unei petreceri private.

Atmosfera mi-a plăcut, oameni de calitate, într-un spațiu de calitate cu muzică de calitate. Ne-am distrat cu Magicianul Verdini și am avut parte de un mic concert semnat Antonia & Band. Nu știu dacă ați fost la vreun concert al Antoniei până acum, dar am rămas cu gura căscată. Lasă, trecem peste faptul de cum arată că știu că asta e în mintea fiecăruia, dar cum cântă..

Prețurile la Restaurantul Blue Fig mi s-au părut un pic cam piperate pentru băuturi. Mâncarea, în schimb, a fost gustoasă, preparată cu atenție de către bucătar chef Alhamoui Moumen (Rafa). De origine sirian, Alhamoui Moumen, este cunoscut între bucătari sub pseudonimul Rafa. Găsiți doar cele mai proaspete preparate, gustoase şi calitative realizate într-un mediu elegant şi relaxant. Eu m-am înfruptat din tarte cu somon, inele de calamar și creveți înmuiați într-un sos bun, cred că era de cașcaval, grisine cu bacon, tarte cu pastă de măsline și multe altele pe care vă las să le descoperiți. 

Meniul e unul bogat și chiar aveți de unde alege. Și chiar cred că poate împăca fără doar și poate pe toată lumea – oricât de pretențioasă ar fi. 😀

Pentru ce e recunoscut Blue Fig?

Blue Fig este un restaurant, bar & lounge deschis în 10 ţări, precum Australia, America și Iordania, iar meniul conţine preparate pe baza reţetelor culinare din bucătăria internaţională. Fiind un restaurant high class, este locul perfect pentru petreceri private şi corporate, dar şi pentru a petrece câteva ore alături de cei dragi într-un loc special.

Blue Fig poate fi găsit pe Știrbei Vodă, la număr 4. Nu aveți cum să-l ratați. Vă las mai jos câteva poze să vă faceți o idee. 😀

Am furat câteva poze de la Silviu Pal. 😀

2 comentarii la „Blue Fig, noul restaurant din București”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: