Sari la conținut

Blogul înseamnă și dezvoltare personală

Încă din liceu mi-am dat seama că dacă nu fac lucruri care să mă dezvolte pe plan personal, profesional și cultural nu o să pot ajunge unde vreau. Nu știam unde vreau să ajung. Eram ca orice alt adolescent care voia să-și găsească drumul. Nici nu mă gândeam că blogul ar putea fi cea mai bună variantă.

Am ales actoria. Încă din clasa a 9-a. Știam că trebuie să trag tare în paralel – atât cu liceul, dar și cu orele de repetiții care nu întotdeauna erau la o oră care să-mi ofere un confort. Mi-am dat repede seama că a ieși din zona ta de confort este cheia prin care poți să te dezvolți. Am învățat repede că, pentru a fi cu un pas în fața altora, necesită sacrificii și muncă.

Am făcut teatru 4 ani de zile, cu unele repetiții care ajungeau și la 10 ore pe zi. Muncă multă. Confort aproape zero, dar toate astea au fost o excelentă dezvoltare. Până când n-am intrat la UNATC și am ales să merg la Comunicare, la SNSPA.

Am ales să mă dezvolt singur, nu am așteptat să mi se ofere lucruri, am preferat să fac lucruri

Uitându-mă în jurul meu mi-am dat seama că mulți dintre colegii mei alegeau să doarmă în loc să citească altceva decât ne dădeau profii la facultate. Mi-am zis că trebuie să fac ceva să-mi umplu timpul și să mă încojor de oameni din domeniu de la care am ce învăța. Am mers în paralel cu internship-uri și m-am axat pe a cunoaște oameni de la care am cu adevărat ce învăța. Mna, ce să-i faci, îmi place să fiu selectiv. Tocmai d-aia mulți mă credeau arogant – că am ales să fac lucruri care mă ajută și nu mă focusam pe cioace sau bârfe ieftine.

Mergeau în paralel cu facultate, internship-uri, proiecte studențești și tot mă gândeam ce puteam să fac să fie al meu și pentru oameni. Asta prentru că la fel e și cu actoria – fiecare rol pe care-l faci, îl faci al tău și îl oferi oamenilor care vin să te vadă. Ceva care să mă dezvolte mai mult. Ceva cu care să mă identific. Acel ceva pe care să-l fac cu bucurie.

Așa s-a născut blogul

Și cred că unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat. M-am concentrat pe a cunoaște oameni cu care să rezonez (fine, asta am făcut mereu) și să fiu consecvent. Mulți ar spune că blogul e ceva strict pentru tine. N-aș zice asta, din contră, e pentru oameni, pentru comunitatea ta. Știi cum se zice, dacă oferi ceva, așteaptă-te să și primești.

Și da, atunci blogul e experiența de care ai nevoie. Zic asta pentru că o să vezi lucrurile din domeniul comunicării altfel. Am ajuns să colaborez cu diferite agenții și să mă implic în diverse campanii în care am crezut. Am văzut cum e să poți să te faci auzit. Cred că toți avem nevoie de asta și blogul sau rețelele sociale pe care ești prezent e un instrument perfect pentru asta.

Blogul o să-ți aducă mereu beneficii

Am cunoscut mulți oameni mișto. Oameni cu care mă bucur să împart aceeași nebunie și același entuziasm debordant. Să interacționez mereu cu lume nouă și să mă pierd în povești cu ei. Pentru că mnah, dacă privești blogul ca pe un business pe care-l crești, atunci ai nevoie să te înconjori de oameni faini, ca-n orice alt business, de altfel.

Blogul e un punct super important dacă vrei să te angajezi în domeniul comunicării. La fiecare interviu pe care l-am avut eram întrebat de blog. Și e un atuu. De exemplu, acum lucrez în social media și-mi aduc aminte cum la interviu stăteam pe blogul meu și vorbeam lucruri punctuale despre ce fac eu și cum văd lucrurile.

M-a învățat să-mi fac un stil al meu și să mă adresez într-un anumit fel. Și, trecând peste asta, să gândesc totul mult mai analitic și poate, un pic mai structurat. Zic asta pentru că de multe ori am multe de zis. Și nu întotdeauna lucrurile trebuie să fie atât de detaliate.

M-a făcut mai productiv. Uneori nu sunt cel mai productiv om, dar din nou, așa cum ziceam mai sus, m-a făcut să ies din zona de confort. Să stau până târziu în noapte scriind sau trezindu-mă cu noaptea în cap, pentru că e musai să postez în dimineața aia ceva. Sau să alerg de la un eveniment la altul pentru că îmi place să mă țin de promisiunile făcute unor oameni. Poate-ai zice că e haos. Îmi place să zic că este un haos productivo-organizat. 😀

Blogul m-a făcut să văd altfel brandurile. Și să-mi doresc să lucrez cu ele. Mai ales că sunt multe cu care rezonez la maxim. Am reușit cu unele, cu altele încă nu am avut ocazia. Dar sunt sigur că voi ajunge acolo. Doar mai trebuie să mai muncesc puțin.

Să ai un blog al tău și să scrii constant înseamnă să fii puternic. Și să nu te frustrezi atunci când nu-ți atingi anumite obiective pe care ți le autoimpui. E important, cred eu, să fii mereu tu și să fii consecvent. Doar așa vei putea crește.


Încă de la lansare, sub sloganul ”Pentru cei puternici”, Stalinskaya Vodka este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter. Anul acesta, Stalinskaya a împlinit 20 de ani.

Foto: Silviu Pal

2 comentarii la „Blogul înseamnă și dezvoltare personală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: