Sari la conținut

Biblioteca din Vama Veche

Văd din depărtare o căsuță cu niște umbreluțe, scaune și mese. Totul pe plajă, în Vama Veche – Biblioteca din Vama Veche

În gândul meu era că este un beach bar ca toate celelalte unde lumea își cumpără ceva de băut și cam aia e tot. Mă apropii cu gândul la o bere rece la draft.

Mare îmi fu mirarea când văd cum se numește „Biblioteca”. Zic: iote ce nume tare pentru Vamă. Mă apropii cu pași grăbiți spre bar când îmi șterg ochii nevenindu-mi să cred ceea ce tocmai văd.

Rafturi cu o mulțime de cărți, noi și vechi, pe care puteai să le împrumuți. Zic, iote că pot să împrumut o carte de aici și eu am venit cu 3 în geamantan, prost sunt. Dar nu mă gândeam eu niciodată că voi găsi așa ceva pe plajă în Vama Veche.

Este vorba despre Plaja de Carte, de unde îți poți împrumuta o carte pentru 3 zile, după o mai poți prelungi pentru încă 3. Carte pe care o poți lectura liniștit absolut oriunde vrei tu după ce te treci pe listă, completându-ți numele, mail-ul, telefon și nu mai știu dacă și CNP-ul.

Faza e că mi s-a părut o idee super mișto. Și mai mișto era că lumea chiar citește, frate. De la copii la oameni în vârstă, toată lumea citește. Știu, în Vamă nu e chiar cum te aștepți, numai seringi și drogați, nu e asta, e mult mai mișto de atât. Și dacă te-am făcut curios, am scris mai pe îndelete aici despre cât de mișto este.

Eu nu pot decât să mă bucur că lumea citește și că le arătăm pe zi ce trece redușilor care cred că suntem inculți că nu este chiar așa. Mai ales că lumea ar zice că vamaioții nu citesc – ei bine, Biblioteca din Vama Veche este pentru oricine.

Și era să uit, Plaja de Carte nu este singurul loc din Vamă de unde poți împrumuta o carte, mai sunt alte multe locuri la fel de faine unde o poți face, dar te las să le descoperi singur. Vorba aia, ce-i descoperit de tine este mai valoros.

Un comentariu la „Biblioteca din Vama Veche”

  1. Pingback: Vama Veche NU înseamnă droguri și seringi! - Cosmin Cengher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: