Sari la conținut

Beth Hart – Muzică pentru suflet.

O noapte de iarnă, început de februarie, frigul de afară ne-a împins spre căldura dintr-o casă, alături de multă bere și o noapte plină de muzică, nu știam că urma să o descopăr pe Beth Hart.

Eram împreună cu 2 prieteni. După multe discuții despre lucrurile mărunte ce ne înconjoară, ne-am strâns într-o cameră micuță plină de fum și bere. Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost magnetofonul imens care stătea lângă foarte multe benzi frumos așezate. Lângă toate acestea un pick up vechi, o stație și multe vinyluri cu blues și jazz. Ne-am delectat urechile cu acordurile Ettei James și ale lui Ray Charles, pe vinyl, doamne cum suna.

Sunt îndrăgostit de muzică veche, nu sunt ca toți ceilalți care apreciază muzica de pe radio, mi se pare că nu transmite absolut nimic. Ray Charles cânta în surdină și mă transpunea încet, încet în lumea aceea. O lume a jazz-ului, o lume în care lumea aprecia muzica de calitate.

După ce vinyl-ul s-a terminat, gazda noastră a spus că este timpul să trecem la un alt nivel. La acela de a asculta muzică de pe magnetofon. A spus că o să pună el ceva, am avut încredere în gusturile lui muzicale. A pus o bandă pe magnetofon.

Acordurile unei piese de la Beth Hart au început să răsune în mica noastră cameră în care stăteam muți ascultând acea voce magnifică. Nu o mai ascultasem pe Beth Hart, era o noutate pentru mine, mă simțeam mic pentru că nu auzisem de această artistă.

Vocea lui Beth Hart continua să ne încânte auzul. Am luat o gură zdravănă de bere și m-am lungit pe pat. Timpul parcă se dilatase, nu mai auzeam vocea prietenilor mei. Auzeam doar această voce angelică ce răsuna din difuzoare. Această piesă rămânând una dintre preferetale mele.

Eram parcă într-o altă lume. O lume în care totul este mai potențat, o lume a simțurilor pure.

O lume în care muzica nu se ascultă, se simte!

Piesa s-a terminat, eu, însă, eram fermecat și căzusem în mrejele acestei artiste minunate. A rămas muzica sufletului pentru mine.

Artista vine pe data de 21 iulie în București la Sala Palatului. Beth Hart va susține primul ei concert în România. Biletele le puteți achiziționa de aici prin rețeaua vreaubilet.ro.

Ca multe alte artiste a avut o viață foarte tumultoasă presărată cu foarte multe greutăți despre care nu este cazul să vorbim. Cred că și toate aceste experiențe au dus la ce este acum Beth Hart – O artistă completă ce aduce muzică pentru suflet.

Să ne auzim cu bine la concertul Beth Hart.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: